2 ceasuri unice de la Zenith

GGeorges Favre-Jacot, un tanar de 22 de ani, s-a gandit in 1865 sa creeze cele mai precise si sigure ceasuri din istorie. Stia ca, pentru a reusi sa faca asa ceva, trebuia sa revolutioneze intreg procesul de fabricare a ceasurilor. La acea vreme avea atelierele imprastiate peste tot prin Elvetia, fiecare atelier facand diferite parti de ceasuri. Georges Favre-Jacot a reusit sa uneasca toate departamentele intr-un singur loc, in Le Locle, dar in acelasi timp el a adunat si cei mai straluciti ceasornicari. Ceasurile create erau trimise in toata lumea, iar Georges Favre-Jacot s-a bucurat de succesul dorit inca de la primele modele. In 1899, compania a creat primul ceas de buzunar cu cronograf, iar in 1911, brandul si-a schimbat numele in Zenith. In 1969 are loc creatia mecansimului „El Primero”, acesta fiind primul mecanism cu o bataie de 10 vibratii pe secunda, iar in 2003 brandul incepe sa creeze ceasuri cu un cadran deschis. Asadar, de-a lungul timpul Zenith s-a bucurat de succes, ceasurile fiind apreciate in lumea intreaga.

Acum, Zenith participa la licitatia Only Watch cu doua modele pline de traditie. Ceasurile Captain Chronograph aduc un tribut experientei brandului si semnifica in acelasi timp succesul adunat de-a lungul timpului. Modele sunt inspirate dintr-un model creat undeva in anii 1960. Principalele elemente care pastreaza traditia branului sunt indicatoarele, in stil Dauphin si indecsii lungi si proeminenti. Inca de la prima vedere observam prezenta remontoarului si a butoanelor pe partea stanga, aceste modele fiind destinate mai mult stangacilor. Brandul a incercat sa le ofere putina personalitate acestor modele, oferindu-le un nume aditional: primul este „El Primero” iar al doilea se numeste „El Primero Pilot”. Primul model este facut dintr-o carcasa de aur roz, cu geamuri din cristal de safir si cu o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Cadranul are o culoare argintie si doua cronometre: unul pentru secunde la ora 3 si unul pentru minute la ora 9. Mecanismul automat al acestui model are un calibru 131/4 si este alcatuit din 326 de componente. Ceasul are un diametru de 42 de mm si o rezerva de energie de aproxiamtiv 50 de ore. Ceasul El Primero Pilot are tot un diametru de 42 mm si o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Carcasa acestui model este facuta din otel inoxidabil, cadranul are culoarea neagra si ambele geamuri sunt din safir. Cadranul este identic ca aranjament cu cel de la primul model, dar, aici indicatoarele sunt luminate. Mecanismul este alcatuit din 307 de componente, are 31 de jewels si o rezerva de energie de 50 de ore. Ambele modele au un afisaj pentru data la ora 6 si o curea din piele, diferind doar culoarea.

Primul model pare sa tinda mai mult spre eleganata, iar al doilea se indreapta spre ceva mai sport. Brandul doreste ca aceste modele sa fie vandute la un pret cuprins intre 25.000 de euro si 30.000 de euro.

13 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu