2LMX. Arnaud Tellier lanseaza un nou brand

PPasionatii de ceasuri stiu ca Arnaud Tellier este o „enciclopedie vie”, mai ales in domeniul orologeriei. Are experienta in restaurarea ceasurilor vechi, a fost vicepresedintele comisiei de expertiza de la Antiquorum intre 1990 si 2000, iar in ultimii 11 ani a fost la conducerea muzeului Patek Philippe din Geneva. Dupa ce si-a dat demisia de la muzeu, in luna iulie a acestui an, toata lumea se astepta la o pauza.

Aparent, Arnaud Tellier nu a stat degeaba si a deschis propria sa afacere, Tellier Fine Arts. Aceasta companie este specializata pe „opinii ale expertilor, sfaturi si comportament artistic”, in special in ceasornicarie. Mai mult decat atat, Arnaud Tellier a fondat si un brand, 2LMX – ultimate horology. Luand in considerare situatia economica din ziua de azi, multi l-au intrebat pe Arnaud Tellier de ce tocmai acum s-a gandit la aceasta noua afacere. Arnaud Tellier a afirmat intr-un comunicat de presa ca: „2LMX – ultimate horology este de fapt un nume codat pentru un grup de prieteni, toti in jurul varstei de 40 de ani. Printre acestia se afla un ceasornicar, un operator de micromecanica, un inginer de industrie digitala, un desenator si un creator de site-uri si animatie. Fiecare dintre ei a lucrat in industria ceasurilor intre 15 si 20 de ani. Sunt recunoscuti ca specialisti in ceea ce fac si sunt membri activi in branduri foarte cunoscute. Scopul brandului 2mlx este de a aduna aceste minti sclipitoare si de a crea cateva modele pe an, intr-o maniera exclusiva si unica. Mai mult, vrem sa dam o noua forma ideilor si procesului de creare al ceasurilor. In acest moment, nu avem nici o problema financiara, ci trebuie doar sa ne acoperim costurile productiei. Ceea ce ne intereseaza este dorinta de a realiza ceea ce ne-am propus si consideram ca suntem intr-o competitie tehnica, inovativa si estetica.”

La lansarea 2LMX, brandul a prezentat si un prim model, ceasul 2LMX. Tellier explica faptul ca „acest model aduce ceva nou si creativ. Indicarea orelor si minutelor prin cilindri este o tehnica complet noua si inovatoare. Mai mult decat atat, ceasul are o lizibilitate perfecta.” Brandul si-a patentat intreaga creatie, ceasul fiind protejat de nenumarate brevete. La prima vedere, acest model este destul de interesant si pare a fi complicat. Inauntrul sau se afla doua casete arc axiale, pozitionate chiar in centrul mecanismului. Rotitele sunt si ele plasate vertical si sunt reglate de un tourbillon cu o rotatie pe minut, care are un levier rotativ elvetian. Aici aveti un video cu tot mecanismul in actiune. Esapamentul are o frecventa da 18.000 de vibratii pe ora, iar rezerva de energie a ceasului este de 120 de ore. Calibrul ceasului este din otel inoxidabil, aur sau titaniu, si a fost finisat si asamblat manual. Dimensiunea ceasului este de 41 x 50 mm. Carcasa poate fi din aur, platina sau titaniu, iar in rest cuprinde geamuri din cristal de safir, anti-reflexie. Ceasul indica orele si minutele intr-un format de 24 de ore. Cureaua modelului este din cauciuc negru sau alb, sau din piele de aligator.

Brandul a anuntat ca acest model va fi disponibil incepand cu anul 2012, iar, in fiecare an se vor produce doar 12 astfel de modele. Fondatorul brandului a anuntat ca anul viitor va participa la Grand Prix D’Horlogerie cu ceasul 2LMX.

15 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu