A. Lange & Sohne Datograph Up/Down

DDe mai bine de un deceniu, ceasul A.Lange & Söhne’s Datograph a fost considerat de foarte multi oameni un cronograf esential. Unii sustin ca aceasta se datoreaza caracteristicilor tehnice, iar altii mentioneaza designul, in special cadranul ceasului. Astazi, brandul vrea sa arate lumii ca aceasta excelenta poate fi dusa si mai departe, asa ca lanseaza ceasul Datograph Up/Down.

Primul ceas Datograph al brandului a fost lansat in 1999. Tehnologia sofisticata si designul echilibrat au atras rapid atentia tuturor. A iesit in evidenta destul de mult, ajungand la vremea aceea in topul celor mai performante mecansime. Ceasul Datograph s-a remarcat cel mai mult prin functia „flyback” si a cronometrului cu “jumping minutes”. In egala masura, a fost admirat si designul: un afisaj mare pentru data, doua subcadrane contrastante si o lizibilitate ridicata.

Ceasul Datograph Up/Down are si el toate elementele pe care le-a avut predecesorul sau. Brandul sustine ca pentru a-i conferi o personalitate anume, i-au adus cateva modificari. Diametrul carcasei a crescut pana la 41 mm, iar fostii indecsi II, VI si X au fost inlocuiti cu batoane din aur si rodiu. Spre deosebire de predecesorul sau, ceasul A. Lange & Söhne Datograph, are o functie in plus. In dreptul orei 6 se afla indicatorul de rezerva. Calibrul L951.6 are o rezerva de energie de 60 de ore, cu 24 de ore in plus fata de modelul lansat acum 13 ani. Acest plus se datoreaza unei casete arc mult mai mare. In ceea ce priveste cronograful, acesta este usor de folosit: prin apasarea unui singur buton se porneste, se opreste si se reseteaza. Brandul se mai lauda si cu constructia mecansimului, care poate fi studiata si prin geamul din cristal de safir de pe spate. Cei de la A. Lange & Söhne sustin ca fiecare piesa a ceasului a fost lustruita si finisata manual.

Recunoastem ca este un ceas frumos, cu un mecanism performant, dar sunt curiosi sa vedem cum se va statuta acesta in comparatie cu ceasul din 1999. Acest ceas va fi prezentat oficial la Salonul International de Orologerie din Geneva care incepe pe 16 Ianuarie.

6 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu