Alpina Startimer Classics Chrono Automatic

AAlpina Genève a luat nastere in anul 1883 in Elevetia. Au inceput si au continuat cu crearea unor ceasuri deosebite, intotdeauna diferite si cu un aer sportiv. Brandul a investit masiv in ultima perioada in tehnologie, acum se implica in toate stadiile de creare ale unui ceas: de la concept pana la ansamblarea finala. Dar, tehnologia nu va inlocui metoda traditionala prin care sunt construite ceasurile: cea manuala.

In 2011, Alpina prezinta un model care, pe langa faptul ca a castigat respectul multor fani, participa si la Grand Prix d’Horlogerie de Genève, un concurs de prestigiu pentru companiile high-end din Elvetia. Ceasul Startimer Classics Chrono Automatic este un model apreciat pentru simplitatea sa. Are o carcasa din otel inoxidabil si un diametru de 44 mm. Cele doua geamuri, de pe fata si spate sunt din cristal de safir. Grosimea carcasei este de 14.7 mm, iar rezistenta la apa este pana la 100 de metri.

Cadranul este alb-argintiu, cu indicatoare luminoase si 2 cronometre. Contrastul dintre alb si negru va ramane mereu o metoda de a scoate in evidenta cele mai mici detalii. Aici, acel contrast ofera indicatoarelor o lizibilitate foarte buna, liniile se vad foarte clar chiar si de la distanta. Remontoarul si cele doua butoane proeminente, pentru activarea si dezactivarea cronometrelor, sunt tot din otel inoxidabil. Mecansimul este unul automat cu cronograf, foloseste un calibru AL-860 creat exclusiv in atelierele Alpina. Are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 46 de ore. Cureaua care insoteste acest model este din piele neagra cu catarama metalica.

Ceasul face parte din colectia Aviation a marcii Alpina si costa in jur de 2.450 de dolari.

16 August   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Grand Prix d`Horlogerie de Geneve 2011 | 10 si 10 (23-08-2011 ; 11:25 am) #

[…] 19 Noiembrie vor lua parte la acest eveniment mai multe branduri cunoscute ca: Alpina, cu modelul Startimer Classics Chrono Automatic, Baume & Mercier, Chopard, Corum, DeWitt, Frédérique Constant si multi altii, despre care vom […]

Scrie un comentariu