Alternativa la tourbillon

AAm mai mentionat aici despre cat de repede isi consolideaza reputatia ceasornicarii de lux de la Cartier. In anul 2011 vor lansa patru noi mecanisme, printre care si o solutie originala pentru a contracara efectele gravitatiei si sa asigure o precizie tot mai mare.

Ceasul care va contine acest mecanism se va numi Rotonde Astrorégulateur. Lucrarile la acest mecanism au inceput inca din 2006 si este cu adevarat impresionant, o alternativa viabila la tourbillon. Momentan contine 4 inventii ce sunt in curs de brevetare. Ceasornicarii isi urmaresc visul, iar in incercarea de a obtine o precizie cat mai mare dintr-o miscare mecanica, au cautat sa compenseze efectele gravitatiei asupra mecanismului.

Sistemul original de anti-gravitatie are grija ca partea in miscare a mecanismului sa revina mereu in plan vertical. Prin urmare calibrul 9800 MC are toata greutatea oscilanta pusa pe rotor. Prin ajustarea oscilatorului in aceasta pozitie, platforma mecanismului nu este afectata de gravitatie in orice pozitie pe verticala.

Vom sti cat de eficient este acest sistem cand vor aparea primele masuratori oficiale. Pentru moment, cei de la Cartier au anuntat ca acest sistem este de trei ori mai precis decat un tourbillon.

7 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu