Antiquorum incheie un an de castiguri

CCasa de licitatii Antiquorum a tras linie si a anuntat ca, la finalul acestui an, licitatiile au reusit sa stranga un castig de 3.5 milioane de dolari (numai castig). In ceea ce priveste ceasurile, modele faimoase, ale unor branduri foarte cunoscute, au ajuns sa se vanda la preturi la care nu s-ar fi gandit nimeni. La aceste licitatii au participat oameni din intreaga lume, cei mai multi fiind inregistrati din tari ca Japonia, Marea Britanie, China, Rusia, Elvetia sau S.U.A.

Evan Zimmermann, presedinte si CEO la Antiquorum a afirmat intr-un comunicat de presa ca: „Suntem extrem de incantati pentru ca am reusit sa vindem unele dintre cele mai faimoase ceasuri. In anul urmator, ne asteptam ca acest succes sa continue si sa oferim clientilor cele mai bune produse de pe piata. Suntem nerabdatori sa anticipam prima vanzare de anul viitor, din 26 Februarie, care implica doua ceasuri Patek Philippe, dintre care unul este extrem de rar.

Cel mai popular ceas vandut anul acesta a fost modelul semnat Vacheron Constantin. Ceasul din platina, cu minute repeater si calendar perpetuu a fost vandut prin licitatie telefonica la pretul de 218.500 de dolari. Charles Tearle, directorul de ceasuri de la Antiquorum, sustine ca „colectionarii sunt inca atrasi de exemple exceptionale ale ceasurilor moderne. Suntem incantati de acest lucru, dar mai ales de rezultatul licitatie asupra ceasului Vacheron Constantin.” Un rezultat la fel de uimitor l-a avut si licitatia pentru ceasul Parmigiani Bugatti Type 370 cu diamante, care s-a vandut la pretul de 122.500 de dolari. Si Patek Philippe a avut de castigat destul de mult. Doua ceasuri ale brandului au fost vandute la licitatia de la New York. Ceasul facut din platina, cu cronograf si calendar perpetuu a ajuns la pretul de 128.500 de dolari. Cel de-al doilea ceas, creat din aur, cu cronograf si scara tahometrica s-a vandut la pretul de 57.500 de dolari, dupa o licitatie stransa. S-a mai anuntat ca doua modele ale ceasului Rolex Oyster Cosmograph din aur au avut rezultate excelente. Modelul din lotul 222 s-a vandut pentru 62.500 de dolari, iar cel din lotul 223 a ajuns la suma de 70.900 de dolari. Si Blancpain a participat la aceasta licitatie. Ceasul Blancpain Repetition Minutes Quantieme Perpetuel a fost vandut la pretul de 38.750 de dolari, de doua ori mai mult decat se anticipase. Ceasul Blancpain Split-Seconds Chronograph Perpetual Calendar din platina a fost achizitionat pentru suma de 22.500 de dolari. Tot astfel de preturi, neanticipate, le-au avut si doua modele de la Girard-Perregaux. Ceasul Pink Gold Tourbillon Under Three Gold Bridges a fost vandut pentru 57.500 de dolari, iar ceasul “La Laureato” Tourbillon Under Three Golden Bridges a ajuns la pretul de 47.500 de dolari. Un alt rezultat semnificant la avut si ceasul Jaeger Minute Repeate de la Jaeger-LeCoultre, care a fost creat in editie limitata de 200 de bucati, iar aici s-a vandut la pretul de 87.700 de dolari.

Chiar daca preturile nu se compara cu cele de milioane de dolari vehiculate pe la casa de licitatie Christie’s, sunt preturi destul de mari pentru industria ceasurilor, mai ales pentru perioada de criza economica in care ne aflam. Colectionarii par sa fie mai atenti la ce cumpara, iar odata ce au pus ochii pe un ceas superb, se bat(in valoare) pentru el.

Scrie un comentariu