Antoine Martin Tourbillon Quantième Perpétuel

DDesi a fost inventat in 1801, tourbillonul nu s-a demodat si a ramas ca fiind considerat una dintre atractiile principale la un ceas. Cei de la Antoine Martin, au combinat tourbillonul cu calendarul perpetuu si si-au trimis creatia la Grand Prix d’Horlogerie. Dupa succesul avut cu ceasul Quantieme Perpetuel QP01, Martin Braun promitea ca “in viitor, nu va exista limita pentru inovatia noastra”. Dorinta lui a fost si este ca ceasurile Antoine Martin sa fie imaginea luxului si a tehnologiei sofisticate.

Se pare ca nu mai are mult pana sa-si atinga telul. Ceasul Tourbillon Quantième Perpétuel, lansat la inceputul anului 2012 a fost extrem de apreciat de marii cunoscatori. De admirat este tourbillonul, care in ciuda diametrului, de 14.1 mm, are o greutate de doar 0.62 de grame. Din motive tehnice si estetice, Martin Braun a ales pentru acest model un mecanism cu “flying tourbillion”. Mecanismul mecanic, are o frecveta de 18.000 de vibratii pe ora. Chiar daca multi sustin ca aceasta frecventa afecteaza precizia, brandul ne asigura ca este exact opusul, performanta ceasului fiind imbunatatita. Tourbillon Quantième Perpétuel este destul de plin, el indicand orele, minutele, secundele, avand un afisaj pentru data, zi si luna, un indicator pentru rezerva de energie de 144 de ore si un indicator retrograd.

Carcasa ceasului este creata din aur roz si are un diametru de 46 mm. Pe langa grosimea de 16.5 mm, ceasul are si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 de metri. Carcasa vine cu o curea din piele de aligator, care se inchide cu ajutorul unei catarame.

Tourbillon Quantième Perpétuel se vinde la pretul de 142.000 de franci elvetieni.

14 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu