Arnold & Son DBG

AArnold & Son au o istorie destul de bogata in spate, fapt ce ii ajuta mereu sa construiasca ceasuri interesante, nu numai din perspectiva esteticii, dar si din cea a tehnicii. DBG este supranumit “ceasul cu doua inimi” avand un mecanism impecabil si un design care il pune in valoare.

John Arnold s-a nascut in Cornwall in 1736, iar la 19 ani a plecat din Anglia in Olanda pentru a-si continua studiile de ceasornicar. Doi ani mai tarziu, Arnold s-a intors acasa si, deoarece vorbea fluent germana, a reusit sa ajunga destul de aproape de curtea regala, in special de Regele George al III-lea. Dupa ce i-a prezentat acestuia cel mai mic ceas cu minute-repeater, John Arnold a inceput sa primeasca comenzi de la clienti instariti. Cat timp a trait, a fost considerat unul dintre cei mai buni si cei mai inventivi ceasornicari.

Ceasul DBG a fost conceput pentru a aduce aminte de toate realizarile lui Arnold, dar si pentru a arata ca designul clasici si traditional, poate fi combinat cu epoca moderna. Initialele reprezinta doua complicatii care se regasesc in acest model: balansierul dublu si GMT. Ceasul, inclusiv mecanismul, au fost concepute si realizate in totalitate in atelierele brandului. DBG face parte din colectia Instrument, care contine numai modele cu un stil clasic, dar si cu o performanta deosebita.

Dupa cum putem vedea imediat, ceasul indica timpul prin doua subcadrane, fiecare dintre ele fiind sustinut de o caseta arc si de un esapament si balansier propriu. Aceasta constructie permite setarea indivituala a oricarui dintre cele doua timpuri. Desi modul de a indica GMT2 in subcadrane separate este destul de des intalnit, DBG este mai special, deoarece indica si minutele, ceea ce presupune o acuratete aparte.

Mecanismul este unul mecanic, cu un calibru propriu, A&S1209. Are un diametru de 35 mm, 42 de jewels, o frecventa de 21.600 vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Carcasa este creata din aur roz sau otel inoxidabil, are un diametru de 44 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. DBG vine acompaniat de o curea din piele de aligator, neagra sau maro.

22 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Arnold&Son TB88 | 10 si 10 (04-12-2012 ; 5:03 pm) #

[…] nu vor inceta sa caute noi tehnici pe care se le dezvolte in atelierele lor. Dupa lansarea ceasului DBG, fanii brandului au fost in extaz cand au aflat de TB88, care, dupa cum afirma multi dintre ei, […]

Scrie un comentariu