Arnold & Son Hornet World Timer Skeleton

UUitandu-ne dupa alte prezentari de ceasuri noi, am dat peste un ceas lansat recent de la Arnold & Son. Acest brand nu a participat la Salonul International de Orlogerie, dar ne-am gandit sa facem o mica pauza si sa dicutam despre acest model. Numele modelului este Hornet World Time Skeleton.

Ce observam imediat la acest model este cantitatea de detalii pe care le gasim in cadran. Brandul a lasat ceasul „deschis” pentru ca mecanismul complex sa fie cat de cat vizibil. Ceea ce atrage cel mai mult la ceas este combinatia rar intalnita de trei functii: ecuatia timpului, GMT multiplu si afisajul de data creat prin doua discuri. Spre deosebire de alte ceasuri, acesta are pe langa remontoar, 3 butoane. Indicatoarele cu soare si sageata in capat indica GMT-uri diferite. Cel cu soare poate fi setat sa indice timpul solar in functie de longitudine. Unul dintre indicatoare indica luna, iar ultimul este destinat ecuatiei timpului.

Toate aceste functii sunt tinute in picioare de un mecanism automat, A1766, creat in atelierele Arnold & Son. Pe langa cele 41 de jewels, mecansimul are o grosime de 7.05 mm si o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Intreaga „jucarie” este asezata intr-o carcasa din otel inoxidabil, de 47 mm, care are o rezistenta la apa pana la 50 de metri.

Unii specialisti considera ca ceasul Hornet World Time Skeleton este o opera de arta, nascuta din ingeniozitate si talent. Intr-adevar, este un model interesant, care starneste curiozitate.

6 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu