Audemars Piguet Extra-Thin Royal Oak

CCeasul Royal Oak de la Audemars Piguet implineste 40 de ani in 2012. Acest model si-a pus adanc amprenta in istoria brandului, devenind pentru acesta un model legendar. Pentru a sarbatori aceasta aniversare, Audemars Piguet lanseaza un nou model, ceasul Openworked Extra-Thin Royal Oak. Dupa cum sustine si brandul, acest model este o combinatie intre precizie, modernitate si un temperament sportiv. Mai mult, pentru a „sublinia” varsta faimosului model, acest ceas este in editie limitata de 40 de bucati.

Ca sa discutam si despre istoria modelului, tinem sa va anuntam ca totul a inceput in anul 1972. Lansarea pe piata a unui model sport, cu un design nemaiconceput pana atunci, avea sa revolutioneze intreaga lume a ceasurilor. Desigur, prezentarea ceasului Royal Oak, acum 40 de ani, a adus un schimb nemaivazut de paradigme. Era un mecanism foarte subtire, intr-o carcasa din otel inoxidabil, cu o forma noua si care avea pretul unui ceas din aur. A fost un risc mare, pe care brandul si l-a asumat. Totusi, ceasul conceput de Gérald Genta, a atras destule priviri pentru ca brandul sa mearga mai departe.

Acum, ceasul Openworked Extra-Thin Royal Oak este o varianta mult mai moderna, dar care pare ca doreste sa aiba acelasi impact ca acum 40 de ani. Pentru acest model, brandul a ales unul dintre cele mai subtiri mecanisme din lume. Astfel, ceasul este echipat cu un mecanism cu o grosime de 3.05 mm. Acesta este unul automat, asamblat din 247 de componente si are un diametru de 28.40 mm. Are 36 de jewels, o frecventa de 19.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Cadranul deschis, pune in valoare fiecare componenta a mecansimului. Fiecare element s-a bucurat de o atentie deosebita. Intreg interiorul este polisat, finisat si asezat manual. Greutatea oscilanta este facuta din aur, iar pe ea este gravat „AP Royal Oak 1972-2012”. Tot in interior gasim motive “tapisserie”, decoratii caracteristice colectiei Royal Oak.

Carcasa este facuta din platina, are un diametru de 39 mm si o rezistenta la apa pana la 50 de metri. In dreptul orei 3 gasim afisajul pentru data, iar in rest sunt indicate doar orele si minutele. Cureaua este si ea din platina si se inchide intr-o clema din acelasi material.

Din cate am inteles, ceasul Openworked Extra-Thin Royal Oak va fi lansat oficial in anul 2012, iar brandul nu a anuntat inca nimic cu privire la pretul de vanzare.

21 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Audemars Piguet are invitati de seama | 10 si 10 (31-01-2012 ; 10:32 am) #

[…] si privat, pentru a putea vedea noile modele lansate. Schwarzenegger a fost impresionat de ceasul Audemars Piguet Openworked Extra-Thin Royal Oak, despre care am discutat acum cateva luni. De asemenea, actorul era mandru si de mecanismul de la […]

Scrie un comentariu