Audemars Piguet Millenary 4101

AAudemars Piguet a fost infiintata in anul 1875, cand doi tineri pasionati de ceasornicarie, A. Piguet si J.L. Audemars si-au unit fortele pentru a crea ceasuri de lux. Audemars era responsabil cu construirea mecansimelor, in timp ce Piguet se ocupa de comercializarea lor. Succesul avut a fost si cel dorit, asa ca brandul s-a extins, devenind cu timpul unul renumit.

Audemars Piguet va participa la Grand Prix d’Horlogerie din Geneva, cu un model interesant si anume ceasul Millenary 4101. Acest model va participa la categoria complicatiilor. Carcasa, din otel inoxidabil, are forma ovala, cu o marime de 47 x 42 mm si o rezistenta la apa pana la 20 de metri. Cadranul cu siguranta va acapara atentia tuturor: pe langa faptul ca arata nemaipomenit, are un aspect extrem de solid. Este interesanta ideea de a imparti intr-un asemenea mod un cadran, da impresia ca este pe mai multe nivele, 3D. O parte este neacoperita, putand fi vizibil mecansimul. Exista un cadran principal, pentru ore si minute si unul secundar si discret pentru secunde. Cureaua este din piele de aligator, de culoare neagra cu o clema metalica.

Mecanimul, automat, se foloseste de un calibru propriu, 4101, creat in atelierele brandului. A fost conceput in asa fel incat sa poata fi vizibil prin acea mica deschizatura in cadran. Astfel, pozitia esapamentului, balansierului si levierului a fost regandita, cele trei putand fi studiate la ora 9. Mecanismul are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 60 de ore.

Ceasul Millenary 4101, cu pretul de 20.600 de dolari va fi cu siguranta unul din pretendentii la premiul din sectiunea „Best Complicated Watch”.

30 August   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Audemars Piguet Millenary Onyx Tourbillon | 10 si 10 (07-10-2011 ; 9:34 am) #

[…] bezel si a cadranului mai mult inexistent. Modelul seamana foarte bine cu ultimul ceas prezentat, Millenary 4101. Ambele fac parte din aceasi colectie, dar primul este adresat barbatilor, in timp ce acesta este […]

Scrie un comentariu