Berguet Marine Tourbillon

CCei de la Berguet au fost prezenti la Baselworld cu mai multe modele noi si unul dintre ele a fost modelul Marine Tourbillon 5837. Primul model Marine Tourbillon a fost introdus in 2007, fiind in acel moment primul ceas ce avea un calibru cu esapament de silicon. De asemenea, siliconul a fost folosit si pentru confectionarea multor altor compomente. Aceste materiale au reusit sa faca ceasul foarte usor, rezistent la socuri si usor de reglat.

Daca in 2007 acest model era fabricat din aur rosu, acum in 2011 el este construit din platina. Acest material nu a fost folosit doar pentru carcasa, dar si pentru cadran. De fapt, modelul prezentat la Baselworld are carcasa de paltina si cadranul din aur acoperit cu un strat de platina in care au fost gravate detaliile. Ceasul Marine tourbillon 5837 are un mecanism mecanic, cu tourbillon. Un calibru 55.4.4 cu 28 de jewels, o frecventa de 3Hz si o rezerva de energie de 50 de ore.

Carcasa are un diametru de 42 mm si o grosime de 14 mm. Pe cadran gasim eternele indicatoare albastre, foarte delicate: pentru ore, minute si secunde. Orele sunt reprezentate prin cifre romane, dar in locul ore 12 observam tourbillonul, in dreptul orei 3 avem un cronometru pentru 30 de minute si la ora 6 este un cronometru pentru 12 ore. Remontoarul si cele doua butoane pentru cronometre sunt din platina. Ceasul Marine Tourbillon 5837 are o rezistenta la apa pana la 100 de metri si o curea din cauciuc, pe care gasim gravat numele brandului.

Marine Tourbillon 5837 pastreaza traditiile brandului, oferind un tourbillon la vedere si o greutate redusa datorita materialelor. Ceasul nu poate fi incadrat intr-o categorie anume, el imbinand aspectele unui ceas elegant cu cele ale unui ceas sport.

13 April   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Traditie de la Breguet | 10 si 10 (19-04-2011 ; 10:09 am) #

[…] cateva zile am vorbit de modelul Marine Tourbillon si traditia cu care Breguet a reusit sa imprezioneze de-a lungul timpului. La Baselworld au mai […]

Scrie un comentariu