Blacksand Stratographe

BBlacksand a lansat la BaselWorld ceasul Stratographe, care a impresionat atat prin aspectul sport cat si prin functiile pe care le detine.  Brandul a creat acest model pentru a impaca pe cati mai multi fani: poate avea un tahometru pentru iubitorii de viteza sau un pulsometru pentru cei care doresc sa tina evidenta “emotiilor puternice”. Ceasul cu un singur buton pentru cronograf reprezinta o noua era in istoria celor de la Blacksand, deoarece, este primul ceas care adaposteste un mecansim conceput si creat in totalitate de brand.

Mecanismul mecanic, a fost denumit Calibre 2002, dupa anul in care s-a nascut fiul fondatorului. Remontoarul deserveste pentru pornirea, oprirea si resetarea cronometrului. Pe langa frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, mecanismul are si o rezerva de energie de 50 de ore.  In ceea ce priveste celelalte functii, acestea sunt destul de cunoscute: ceasul are un cronometru pentru secunde in dreptul orei 9 si unul pentru 30 minute in dreptul orei 3, ora 6 fiind rezervata pentru afisajul de data. Ca finisaje, placa principala si podurile mecanismului sunt tesite si finisate cu decoratii negre, granulare sau satinate.

Carcasa este creata din ceramica sau aur alb sau roz si are un diametru de 46 mm. Spatele este “deschis” pentru a se putea vedea mecanismul, iar indicatoarele sunt iluminate pentru o lizibilitate mai buna pe timp de noapte. Cureaua este din piele de aligator, neagra sau gri, mata sau cu aspect lucios, in functie de preferinte.

Din cate am reusit sa aflam, pretul ceasului Blacksand Stratographe este undeva intre 25.000 si 45.000 de franci elvetieni.

19 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu