Blancpain Fifty Fathoms X Fathoms

CCu ocazia evenimentului de la Dubai Aquarium & Underwater Zoo, cel mai mare acvariu din Dubai, Blancpain lanseaza ultimul model creat. Ceasul X Fathoms, readuce la viata caracteristile „stramosului” sau, un model din 1953, pe care le combina intr-o maniera mecanica contemporana.

Acest ceas se foloseste de un calibru 1315, care si-a demonstrat puterea, fiind folosit pana acum in toate modelele din colectia Fifty Fathoms. Ceasul are un mecanism automat, cu trei casete arc, care asigura o rezerva de energie de cinci zile. Arcul balansierului este din silicon, pentru a nu fi influentat de turbulentele magnetice. Are 44 de jewels, un diametru de 36 mm si o grosime de 13 mm. Intreg mecanismul este un ansamblu din 385 de piese.

Carcasa modelului este facuta din titaniu, cu finisaje satinate si are o rezistenta la apa pana la o adancime de 300 de metri. Are un diametru de 55.65 mm si o grosime de 24 mm. Ceasul beneficiaza de o valva de decompresie cu heliu si de un bezel rotativ, caracteristic acestei colectii de mai bine de 60 de ani. Cureaua este facuta din cauciuc negru.

Ca functii, ceasul indica purtatorului adancimea la care se afla, un cronograf pentru 5 minute si, desigur, orele, minutele si secundele. Fiind facut special pentru scufundari, atat indicatorele, cat si indecsii sunt iluminati, pentru o lizibilitate mai buna.

Ceasul X Fathoms din colectia Fifty Fathoms este un model care pastreaza traditiile cele mai ascunse al brandului. Inca nu am reusit sa aflam un pret sau daca acest model este in editie limitata.

29 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu