Boucheron Sheherazade Nuit

BBoucheron este o companie care s-a lansat in domeniul bijuteriilor, dar considerand ca fiecare ceas de mana este si el o mica bijuterie, brandul a inceput sa se axeze si pe acest domeniu. Recent ei si-au anuntat participarea la Grand Prix d’Horlogerie de la Geneva, cu modelul Sheherazade Nuit. Ceasul se incadreaza la categoria design, bazandu-se pe un aspect „stralucitor”.

Brandul a indragit dintotdeauna Orientul si mai ales Persia. Seherezada este unul dintre cele mai celebre personaje mitologice ale acestui popor, iar Boucheron a considerat o idee buna sa creeze un model in memoria eroinei din „1001 de nopti”.  Ceasul Shéhérazade Nuit seamana destul de bine cu podoabele purtate de femei in Orient, atat prin culori cat si prin formele pe care le au pietrele pretioase. Modelul este un amalgam de pietre pretioase, de diferite forme si culori, asezate cu grija intr-o carcasa din aur alb de 37.5 mm. Se vede ca s-a acordat mai multa atentie elementelor pretioase decat ceasului in sine. Cu toate acestea, modelul are un design elegant, chiar si cu un cadran mai mic, aflat in jumatatea dreapta a ceasului. Mecansimul este unul cuart care indica orele si minutele. Pe carcasa sunt asezate diferite pietre pretioase ca diamante, safire si perle, toate in culorile specifice Orientului. Grosime ceasului este de 12.7 mm, iar rezistenta la apa este pana la 30 de metri. Cureaua este si ea in ton cu „carcasa”, fiind din aur alb si patrand ornamentele cu pietre colorate. Ceasul este lucrat manual si la o privire atenta asupra pietrelor, se observa munca depusa pentru ca acestea sa se imbine perfect.

Un model adresat femeilor, care ne arata cat de bine reuseste Boucheron sa imbine cele doua domenii.

2 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Boucheron Crazy Jungle Hathi | 10 si 10 (03-10-2011 ; 11:58 am) #

[…] am facut cunostinta cu Boucheron, am vorbit despre legaturile sale cu Orientul si despre modelul Sheherazade Nuit, ceas participant la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva. Se pare ca nu exista o limita anume la […]

Scrie un comentariu