Bulgari Grande Sonnerie Perpetual Calendar

BBulgari ne surprinde cu un model dintr-o catogorie rar intalnita la acest brand. Ceasul Grande Sonnerie Perpetual Calendar este unul unic, complicat si inglobeza mai multe elemente: calendar perpetuu, minute repeater, tourbillon si indicatorul pentru fazele lunii.

Mecanismul acestui model este alcatuit din 923 de componente si are 20 de functii. Intial, ceasul a fost prezentat la Baselworld anul acesta, dar pana acum nu a fost pentru vanzare. Brandul sustine ca, calendarul este atat de precis, incat nu va trebui resetetat decat in 2100 si apoi in 2200. Pe langa acest calendar, ceasul mai are si functia de minute repeater. Sunt patru ciocanele si patru gonguri care „canta”. Pe langa toate acestea, mai observam un tourbillon pe spate si indicatorul pentru fazele lunii la ora 12. Mecanismul are 82 de jewels, este automat cu un calibru DR 5307. Rezerva de energie este de aproximativ 48 de ore.

Carcasa este din aur roz de 18k si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Deoarece are mai multe functii, brandul l-a inzestrat si cu mai multe butoane: remontoarul este la ora 3, iar butoanele pentru selectarea minute repeater-ului, Grand/Petite Sonnerie sunt la orele 7 si 10. Atat pe spate, cat si pe fata, ceasul are geamuri din cristal de safir, anti-reflexie. Cadranul este in mare parte tot din aur roz, la fel si indicatoarele. Pe cadran, gasim in dreptul orei 3 indicatorul pentru luni, la ora 6 este afisajul pentru data, iar la ora 9 este indicatorul pentru zilele saptamanii. Indicatoarele pentru luni si zilele saptamanii au in componenta lor geamuri din cristal de safir. La ora 1 este indicatorul pentru rezerva de energie. Cureaua modelului este din piele de aligator, de culoare neagra si are ca sistem de prindere o clema tripla din aur roz.

La cate complicatii gasim in ceasul Grande Sonnerie Perpetual Calendar, are un design destul de simplu, lizibilitatea fiind data de atentia cu care sunt lucrate elementele de pe cadran.

20 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu