Bulgari Octo

BBulgari a lansat ceasul Bulgari Octo, care se va gasi in curand pe piata in doua variante: una din aur roz si una din otel inoxidabil. Brandul este mandru atat de performanta modelului, cat si de simbolistica pe care o are designul.

In Antichitate, se spunea ca imbinarea a doua forme geometrice este un simbol al echilibrului, al armoniei si al eternitatii. In Evul Mediu, in Europa, alchimistii credeau ca o combinatie de patrat si cerc reprezinta perfectiunea. De asemenea, in grupurile religioase, cele doua forme reprezentau relatia dintre Rai si Pamant: patratul era un simbol al omenirii, iar cercul simbolul divinitatii.

Nu numai simbolistica octagonului este destul de veche. Foarte multe cladiri si contructii din Europa si Asia sunt bazate pe acest poligon cu 8 laturi. In Italia, in secolul al XIII-lea s-a construit Castel del Monte, care are o arhitectura bogata in simboluri si este considerat de multi oameni un “templu al invataturii”. Nu in ultimul rand, cei de la Bulgari s-au bazat pe semnificatia cifrei 8. Aceasta corespunde infinitului matematic, eternitatii, iar in China reprezinta totalitatea universului.

Brandul sustine ca structura carcasei ceasului Bulgari Octo, din cauza taieturilor clare si fine, exprima un caracter puternic cu o putere incontestabila. Carcasa este facuta in totalitate in atelierele brandului, partea din mijloc, bezelul si placuta din spate fiind trecute prin diferite procese pentru a putea fi reunite intr-un produs finit. Mecanismul automat are un calibru BVL 193 si o greutate oscilanta unidirectionala. Ornat cu 28 de jewels, are o frecventa de 28.800 vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore. Podurile sunt ornate cu motive “Cotes de Geneve”, iar pivoturile sunt polisate cu aspect de satin.

Ceasul Bulgari Octo are o rezistenta la apa pana la o adancime de 100 de metri si se prinde cu o curea din piele de aligator sau din aur roz.

 

20 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu