Calibre de Cartier Chronograph

DDupa ce Carole Forestier Kasapi, unul dintre ceasornicarii de la Cartier, a primit premiul pentru “Ceasornicarul Anului”, brandul a prezentat ceasul Calibre de Cartier Chronograph, din colectia cu acelasi nume.

Acum doi ani, primul model lansat din aceasta colectie a fost foarte apreciat, in primul rand datorita design-ului. In 2013, cand Calibre de Cartier Chronograph va fi lansat, ceasornicarii brandului spera sa stranga la fel de multe laude ca predecesorul sau. De asemenea, odata cu lansarea, brandul sustine ca va inaugura o linie de 8 ceasuri Calibre de Cartier, toate echipate cu cel mai nou mecanism creat de ei, 1904-CH MC.  Modelele vor avea un design sport si vor fi construite din otel inoxidabil sau din aur si pietre pretioase.

Carcasa ceasului are un diametru de 42 mm, o rezistenta la apa pana la o adancime de 100 de metri si este creata din otel inoxidabil sau din aur roz. Pe ambele parti are geamuri din cristal de safir, iar cureaua este creata din acelasi material ca si carcasa. Mecanismul este acelasi care a fost anuntat pentru linia compusa din cele 8 ceasuri:  1904-CH MC. Este un mecanism automat, compus din 269 de componente si 35 de jewels. Balansierul are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, iar cele doua casete arc asigura o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Diametrul total al mecanismului este de 26.18 mm, iar grosimea de 5.71 mm. Brandul sustine ca acest mecanism nu isi poate pierde din precizie, deoarece este echipat cu un sistem de rotatie bidirectional.

Calibre de Cartier Chronograph va fi lansat undeva la inceputul anului 2013. Nu am reusit sa aflam pretul, acesta, probabil, fiind anuntat la lansare.

23 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu