Castiguri record pentru industria ceasurilor in acest an

SSunt zvonuri cum ca industria ceasurilor de mana ar putea inregistra un an record, in ceea ce privesc finantele. Presedintele Federatiei Elvetiene de Industrie a Ceasurilor este sigur ca acest sector va avea castiguri record in anul 2011. In anul 2008 Federatia a inregistrat un castig de 17 miliarde de franci elvetieni, in acest an se va ridica undeva la 18 miliarde.

Desi trecem printr-o perioada economica delicata, dominata de criza instaurata in statele Europene vanzarile la ceasurile de mana continua sa creasca si, datorita acestei cresteri, brandurile incep usor, usor sa isi faca planuri. Vacheron Constantin a anuntat ce planuri are pe viitor. Intr-un comunicat de presa, brandul sustine ca are de gand sa investeasca 100 de milioane de franci elvetieni in cele doua ateliere pe care le detine. Mai mult decat atat, vrea sa dubleze marimea celor doua, care se afla la Geneva si Le Brassus. Brandul sustine ca cele doua ateliere se vor mari pana in 2020. In acelasi interviu, brandul a afirmat ca vrea sa creasca numarul de angajati, de la 700 cati sunt actual, la 1.300. De asemenea, se asteapta ca si productia de ceasuri sa cresca: in acest moment, Vacheron Constatin produce 18.000 de ceasuri, iar pe viitor se doreste o crestere pana la 30.000.

Aceasta nu a fost singura veste buna pe care a primit-o „comunitatea financiara”. In aceeasi zi, LVMH a anuntat ca vanzarile lor au crescut cu 15%, pentru primele noua luni din acest an, ceea ce inseamna un castig de 16.3 miliarde de euro. De asemenea, s-a mai anuntat si o crestere de 76% in aria bijuteriilor si a ceasurilor, unde au intrat Bulgari, Chaumet, Hublot, TAG Heuer si Zenith. Aceasta crestere a insemnat un castig de aproximativ 1.2 miliarde de euro. Totusi, trebuie luat in considerare faptul ca acest val are stranse legaturi cu incorporarea brandului Bulgari in actiunile LVMH.

De la inceputul anului si pana in Septembrie exporturile de ceasuri elvetiene au inregistrat o crestere de 19.5%, aproximativ 13.5 miliarde de franci elvetieni. Exporturile pe ultimul sfert al anului trebuie sa inregistreze un castig de 4.9 miliarde de franci elvetieni, la fel ca anul trecut, pentru ca totalul sa fie de 18.4 miliarde de franci elvetieni. Recordul inregistrat pana acum in aceasta industrie este de 17.03 miliarde de franci elvetieni, din 2008. Daca anul acesta castigurile ar urca pana la 18.4 miliarde, aceasta ar insemna un nou record pentru industria ceasurilor. Si in Asia s-au inregistrat cresteri substantiale in perioada Ianuarie – Septembrie 2011. In China, exportul ceasurilor a crescut cu 48%, in Coreea de Sud cu 33.7% si in Hong Kong cu 28.9%. Rusia a anuntat un procentaj de 31.3% in ceea ce priveste exportul ceasurilor elvetiene.

Toti indicatorii sustin ca aceasta crestere se va pastra pana la sfarsitul anului. Presedintele Federatiei Elvetiene, Jean-Daniel Pasche, este optimist ca anul 2011, se va statuta ca fiind anul unui nou record. El sustine ca „Starea actuala este mai mult una nesigura decat una euforica. In timp ce o serie de factori, inclusiv francul elvetian sugereaza ca ar trebui sa fim precauti, noi ne asteptam totusi la o crestere, una moderata in ceea ce priveste anul 2012.”.

30 November   by | 1 comentariu | Branduri: , , , ,

Comentarii

Pingback Ceasurile din aur sunt la mare cautare | 10 si 10 (22-12-2011 ; 12:42 pm) #

[…] cum va informam aici, anul acesta se pare ca este unul al recordurilor in ceea ce privesc finantele. Conform ultimelor […]

Scrie un comentariu