Ceasul mecanic cu display digital

DDe Grisogono produce o editie limitata a modelului Meccanico, primul ceas mecanic cu display digital, initial prezentat la Baseworld 2008. Cea mai mare parte a ceasului ramane neschimbata, unele piese vizibile din cadran fiind reconstruite si imbunatatite cu materiale noi, rezultand un aspect ceva mai bun.

Primul model a inaugurat un nou concept in lumea orologeriei. Un singur mecanism, cu indicarea a doua ore diferite pe doua tipuri diferite de afisare, rezultand pentru prima oara in istorie un display digital alimentat de o miscare mecanica.

Mecanismul DG 042 este compus din 651 elemente si este construit exclusiv in atelierele De Grisogono. Are o rezerva de energie mica, de 35 de ore. Partea de sus a cadranului are o afisare clasica analog cu indicarea orei si a minutelor, iar in partea de jos este afisarea digitala formata din mai multe microsegmente care se misca independent. Carcasa are o marime de 56 x 48 mm si este construita din diferite combinatii de materiale: titan, aur de 18k sau platina.

Pretul unui astfel de ceas este de 150.000 de dolari, iar primele 177  modele s-au vandut in prima luna dupa prezentare.

1 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback De Grisogono Black Forever | 10 si 10 (12-04-2011 ; 3:31 pm) #

[…] facut si o varianta “Black” al modelulu Meccanico dG N09, prezentat de noi aici. Modelul Grande N11/C de la colectia Instrumento are un design destul de interesant. Are o carcasa […]

Scrie un comentariu