Ceasuri Sclipitoare de la Piaget

CCei de la Piaget au lansat doua ceasuri adresate doamnelor, care exprima destul de bine atat traditiile brandului cat si talentul cesornicariilor. Acetia sustin ca au dorit sa creeze ceasuri elegante, sclipitoare, dar care sa puna in valoare si mecanismul.

Ceasul care a atras cea mai multa atentie a fost modelul Piaget Emperador. Cei de la Piaget au decis sa il faca cu un cadran negru nu numai pentru contrast, dar si pentru a scoate imediat in evidenta functiile pe care le are. Carcasa ceasului are un diametru de 49 mm si este creata din aur alb. In total, este ornata cu 500 de diamante. In interior este un mecanism automat, 856P. Acesta este alcatuit din 343 de componente, 38 de jewels si are o grosime de 5.6 mm. De asemenea, are o frecenta de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore. Ca functii, ceasul indica orele si minutele, iar secundele sunt indicate in dreptul orei 4. Mai are un afisaj retrograd pentru zi la ora 9 si unul pentru data la ora 3, un indicator zi/noapte la ora 8 si un afisaj pentru luna si an la ora 12. De apreciat este modul in care au fost imbinate toate aceste functii pe cadran.

Cel de-al doilea model care ne-a placut este Dancer Skeleton din colectia Dancer. La fel ca ceasul de mai sus si acesta are o carcasa din aur alb, dar cu un diametru de 41 mm. De asemenea, atat carcasa, cat si cureaua sunt ornate cu diamante, taiate in diferite moduri. Mecanismul ceasului este unul mecanic, 838D. Este alcatuit din 131 de componente, are un diametru de 26.8 mm si o grosime de 3.1 mm. Pe langa cele 19 jewles, are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezera de energie de aproximativ 61 de ore. Ca functii este simplu, indicand orele, minutele si secundele. Ceea ce ne-a placut la acest model este modul in care au reusit sa introduca un cadran deschis, fara a taia din eleganta.

Din pacate, nu am reusit sa aflam preturile sau editiile acestor doua modele.

29 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu