Ceasurile din aur sunt la mare cautare

AAsa cum va informam aici, anul acesta se pare ca este unul al recordurilor in ceea ce privesc finantele. Conform ultimelor date, pe luna Noiembrie la exporturile ceasurilor elvetiene s-au inregistrat cifre record.

Federatia Elvetiana a Industriei ceasurilor a afirmat ca inregistrariile din luna Noiembrie au un rol minor in castigul anual, luand in calcul si datele din lunile trecute, care, la fel, au fost surprinzatoare. Luna trecuta, s-a inregistrat o crestere de 16% a exporturilor, comparata cu luna Noiembrie a anului trecut. Pentru prima data, castigul a trecut de limita de 2 miliarde, ajungand la un rezultat record pe luna respectiva, adica de 2.058 de miliarde de franci elvetieni. Castigul cumulativ din restul luniilor a ajuns la 17.4 miliarde de dolari, cu o rata stabila de crestere de 19%.

Se spune ca aproape jumatate din acest castig se datoreaza ceasurilor din aur. Ceasurile din aliaje metalice par sa aibe cam acelasi trend, iar despre modelele din otel, putem spune ca nu au avut acelasi succes. Ceasurile care stau „la coada trendului” sunt cele create din metale, care, pentru prima data in 2 ani au inregistrat o scadere.

Totusi, aceasta crestere este proportionala cu pretul ceasurilor exportate. Rezultatele negative l-au avut ceasurile care aveau un pret sub 200 de franci elvetieni la export, in timp ce modelele cuprinse intre 500 si 3000 de franci au inregistrat o crestere de doua cifre. Deisgur ca trendul crescut s-a simtit mai ales in ceea ce privesc modele cu un pret de export de penste 3000 de franci elvetieni.

Cele trei piete care au fost primele in aceasta ierarhie inca de la inceputul anului, continua sa isi mentina pozitia. Hong Kong, chiar daca a avut parte de o crestere mai lenta, continua sa fie pe primul loc. China, a avut un succes mai mare, cu o crestere rapida, despre care specialistii spun ca nu se va opri aici. In Statele Unite s-au anuntat cresteri modeste, care premetiteaza probabil, o posibila incetinire. Si in Europa situatia e oarecum in echilibru: Franta a pierdut si mai mult teren ca inainte, iar Germania a inregistrat o creste de aproape 60%. Italia, care e pe locul al VII-lea a anuntat o scadere de doua cifre, ceea ce este oarecum ciudat petru acest stat european. Cam in aceeasi situatie se afla si Singapore.

Asadar, lumea nu duce lipsa de ceasuri, iar Federatia Elvetiana prezinta cu mandrie raportul lunar in ceea ce priveste exportul ceasurilor elvetiene. Suntem curiosi sa aflam castigul total la finele anului 2011.

22 December   by | Niciun comentariu

Scrie un comentariu