Cele mai scumpe ceasuri de peste an

PPentru ca tot se apropie sfarsitul anului, m-am gandit sa va prezint un top 3 al celor mai scumpe ceasuri ale anului 2010. Ca si in cazul super-masinilor, deja vorbim despre visul oricarui pasionat pe care foarte putini ajung sa si-l indeplineasca. Suntem in categoria UNICAT, unde costul unui astfel de ceas are deja 7 cifre, nu doar 5.

Desigur ca atunci cand discutam despre un design care implica diamante, costurile sunt astronomice. De exemplu Piaget Emperador Temple la $3.3 milioane sau ceasul in forma de Phoenix de la Cartier cotat la valoare de $2.7 milioane. Si sa nu uitam de Meteoris de la Louis Moinet, la un pret $4.7 milioane.

La doar $2.7 milioane, Phoenix de la Cartier este chilipirul acestei editii.
Acest unicat si-a facut debutul in Aprilie. Este confectionat din aur alb de 18 carate placat cu rodiu. Face parte din exclusivista colectie Merveilles du Nil si este acoperit cu 3010 diamante care cumuleaza 80.13 carate.

Pe locul doi gasim Emperador “Temple” Piaget. Numele de templu nu este ales la intamplare. Acesta contine doua ceasuri ascunse care se deschid prin apasarea unei combinatii de componente. Unul din ceasuri este placat cu 481 diamante taiate in forma de briliant, 207 in forma de bagheta si unul in forma de smarald. Al doilea ceas, care este un tourbillion, cadranul este decorat cu 162 de diamante taiate in forma de briliant si 11 in forma de bagheta. Pentru a pastra tonul, cureaua are incrustate “doar” 350 de diamante. Din nefericire aceasta piesa a fost deja cumparata de un pasionat al marcii Piaget, insa compania ne anunta ca alte doua modele asemanatoare vor fi create.

Se pare ca diamantul a fost suficient de pretios pentru a prinde prima pozitie in podiumul nostru.
Ultima lucrare Louis Moinet, Meteoris, contine un set de 4 ceasuri tourbillion, construite din 4 meteoriti si de parca nu era de ajuns vine si cu un planetarium. Pretul acestei opere de arta este la fel de excentric ca si componentele sale, acesta fiind de “doar” $4.6 milioane. Lansat in ianuarie, acest ceas isi pastreaza titlul de cel mai excentric ceas nu doar prin materialele sale, ci si prin diversitatea echipei care a luat parte la aparitia sa. Cei de la Louis Moinet au colaborat cu vanatorul de meteoriti Luc Labenne si cu multiple universitati din lume pentru a autentifica pietrele de meteorit.

3 December   by | Niciun comentariu | Branduri: , ,

Scrie un comentariu