Charles Gerald Genta a murit

PPe 19 August designerul Charles Gérald Genta a incetat din viata, la varsta de 80 de ani. El a fost un designer care a creat imaginea mai multor ceasuri de mana pentru companii renumite, inca din 1961. El a conceput designul pentru Royal Oak de la Audemars Piguet, Patek Philippe Nautilus, IWC Ingenieur, Omega Constellation, Cartier Pasha, Bulgari Bulgari si alte modele importante ale erei moderne.

Inca de la varsta de 20 de ani a fost recrutat de compania Universal Genève SA, care avea renume mondial la acea perioada. Acolo, pe la sfarsitul anilor ’50, Genta a creat primul sau model, Universal’s Polerouter Microtors. Odata cu experienta capatata acolo, Genta a inceput sa fie cautat pentru contracte personale si exclusiviste, drept urmare, din 1969, a inceput sa fabrice ceasuri care-i vor purta numele. El s-a stabilit intr-un atelier din Le Brassus, preluand vechea fabrica a celor de la Lemania. Prototipul modelului Nautilus de la Patek Philippe a fost creat in acea cladire, unde acum este un muzeu dedicat celor de la Audemars Piguet. Genta mai este faimos si pentru crearea ceasurilor de lux din colectia Les Fantaisies, pentru sultanul din Brunei.

In 1996 Genta a vandut firma sa, cu tot cu numele sau, grupului Hour Glass Group din Singapore, iar in 2000 Bulgari a achizitionat brandul Genta. Mai tarziu, in 2001, a reusit sa vanda si drepturile de autor asupra numelui Gerald Genta.

Numele sau va dainui in timp prin creatiile sale de exceptie cu care a reusit sa scrie o mica parte din istoria orologeriei.

Comentarii

Pingback Bulgari Bulgari Bulgari | 10 si 10 (24-08-2011 ; 4:00 pm) #

[…] model, sau mai bine zis il relanseaza. Ceasul Bulgari Bulgari a fost prima data creat in 1977, de Gerald Genta si a fost primul model care avea numele bradului gravat de doua ori. Acum, ei au reinnoit aceasta […]

Pingback Audemars Piguet Extra-Thin Royal Oak | 10 si 10 (21-11-2011 ; 4:21 pm) #

[…] unui ceas din aur. A fost un risc mare, pe care brandul si l-a asumat. Totusi, ceasul conceput de Gérald Genta, a atras destule priviri pentru ca brandul sa mearga mai […]

Scrie un comentariu