Chopard implineste 150 de ani

LLa aniversarea de 150 de ani de la infiintare, Chopard prezinta o colectie limitata a modelului L.U.C. 1937. Anul 1937 este unul destul de important pentru Chopard. Fiul fondatorului s-a decis sa plece din Jura, unde a fost deschis primul atelier, pentru a deschide noi ateliere in Geneva, o miscare importanta in cadrul companiei care avea deja 80 de ani de experienta. Atunci a luat nastere primul model Chopard L.U.C 1937.

Acum, acest model a fost readus la viata, pastrand majoritatea trasaturilor clasice, dar in acelasi timp a fost imbunatatit. Sunt doua modele ce au luat nastere din modelul vechi. Primul are un cadran alb din portelan, iar al doilea este finisat cu satin si are o culoare argintie. Cel cu cadranul de portelan alb, are indecsii reprezentati prin cifre romane de culoarea neagra, contrastul aducand astfel cu vremurile trecute. Al doilea model, are cadranul fin de culoarea argintie, iar indecsii sunt de aceeasi culoare, tot cu cifre romane. Ambele modele au trei indicatoare care pastreaza paternul si designul care au consacrat brandul.

Mecanismul este unul automat, cu calibru L.U.C. 1.010, cu un diamteru de 28.80 mm si o grosime de 4.95 mm. Are 31 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 60 de ore. Cronometrul are un certificat COSC. Carcasa este din otel inoxidabil, finisata cu satin. Are un diametru de 42 mm si o grosime de 11.39 mm. Remontoarul de 6 mm are logo-ul brandului. Ceasul are o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Ca functii, aceste modele sunt destul de simple. Indica ora, minutele si secundele si au un afisaj pentru data la ora 6. Pe spatese poate observa mecanismul ce pune in miscare toate aceste functii si de asemenea sunt inscriptionate numele brandului, anul si modelul. Cureaua este una din piele de aligator, fie de culoarea neagra, fie maro, iar ambele au ca sistem de prindere catarama din otel inoxidabil.

Desi este readus la viata un model vechi, acesta indeplineste toate standardele moderne, dar in acelasi timp pastreaza clasicul de alta data.

16 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu