Chopard Tourbillon Dragon

OOdata cu inceperea Anului Dragonului la chinezi, Chopard lanseaza ceasul L.U.C Tourbillon Dragon, care se remarca prin multitudinea detaliilor, atat la nivelul carcasei si al cadranului cat si al mecanismului.

Podurile mecanismului sunt ornate cu gravure à filet o tehnica destul de veche, dar care nu a fost uitata. Aceasta presupune decorarea partilor metalice, in special a celor din aur. Nu este creata prin gravare, ci prin sculptarea pieselor, mai precis, prin inlaturarea materialului in plus. Datorita timpului indelugat si meticulozitatii pe care o cere, gravure à filet este o munca pe care putini o pot face.

Pe langa podurile decorate, mecanismul manual L.U.C 02.02-L are 4 casete arc, ce folosesc tehnologia Quattro. Diametrul mecanismului este de 29.7 mm, iar grosimea nu este mai mare de 6.1 mm. Pe langa cele 33 de jewels si frecventa de 4Hz, ceasul are si o rezerva de energie de aproximativ 9 zile. Mecanismul are certificate COSC si indeplineste toate conditiile pentru Sigiliul de la Geneva. Caracasa din aur roz are un diametru de 39.5 mm si o grosime de 10.82 mm. Are un remontoar din aur, cu un diametru de 6 mm si o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Ceasul se incheie intr-o carcasa din piele maro de aligator cu catarama din aur roz.

Modelul Chopard L.U.C Tourbillon Dragon este in editie limitata de 8 bucati, dar, din pacate nu am reusit sa aflam pretul. De admirat munca ceasornicarilor de la Chopard, in special daruirea pentru detalii.

17 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu