Christophe Claret

CChristophe Claret aniverseaza 20 de ani in industria orologeriei cu o noua versiune a ceasului DualTow, numit sugestiv NightEagle. Desi nu multi au auzit de Christophe Claret, el este asociat cu multe mecanisme complicate ce stau in interiorul unor ceasuri foarte renumite. Ceasul prezentat este un amalgam de experienta si expertiza capatata de-a lungul timpului.

DualTow NightEagle este lucrat exceptional, chiar are gravat pe o piesa din mecanism ‘Genius at work.’ (‘Geniu la munca.’), este dotat cu mai multe inventii din care pentru una au si brevet. Design-ul este inspirat de unghirile de reflexie intunecate a avioanelor F-117 Night Hawk si din masina sport Reventon de la Lamborghini. Cele doua benzi din ceas, pe care se misca orele si minutele, sunt facute dintr-un material special, iar forma rotilor pe care se invart acestea sunt inspirate din jentile masinii.

Mecanismul CC20A este compus din 574 de piese, inclusiv 65 jewels, 8 rulmenti si un tourbillon. Fiecare element al spiralului este fabricat direct in atelierele Claret pentru ca in acest fel pot fi siguri de calitatea si perfectiunea acestor piese. De asemenea carcasa complexa din titan este fabricata tot acolo, deoarece a fost nevoie de 114 piese pentru a reusi sa ofere o vizibilitate cat mai buna asupra mecanismului.

Interesanta este o aplicatie online a celor de la Christophe Claret, in care poti sa-ti personalizezi majoritatea componentelor de la vedere. Pretul unui astfel de ceas este in jur de 500.000 franci elvetieni.

18 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Christophe Claret Incepe Un Nou Capitol | 10 si 10 (18-09-2012 ; 4:49 pm) #

[…] mai tineti minte ceasul DualTow NightEagle, atunci cu siguranta ca recunoasteti cele doua benzi de pe lateralele cadranului, pe care sunt […]

Scrie un comentariu