Colectia Octea de la Swarovski

AAceasta colectie pare sa fie de fapt una de bijuterii. Ne lasa impresia ca mecanismele (Swiss Made cuart ETA) sunt atasate acestor bijuterii numai pentru a le da prilejul purtatorilor sa se uite mai des la ele. Chiar si asa nu putem sa le trecem cu vederea, mai ales ca in ultimul timp au aparut modelele unul dupa altul.

Nu putem sa nu apreciem valoarea lor artistica, designul fiind unul specific. In general bijutierii fac minuni cand au atata loc (un cadran + carcasa + bratara) in care sa-si arate maiestria. Cum era de asteptat, toate modelele sunt acoperite cu foarte multe pietre Swarovski, mai mari, mai mici sau mai colorate.

Cel mai nou model este Swarovski Octea Lady Blue Watch. Primu lucru care ne atrage atentia la acest ceas este bezelul. El este taiat dintr-o singura bucata de cristal Dark Indigo Diamond. La cerere intelegem ca se poate face acelasi lucru si dintr-o piatra de Ametist sau cristal pur. Cadranul este stralucitor din cauza bucatilor de cristal albastru presarate pe el. Indicatorii pentru minute si ore sunt si ei formati din bucati de cristal pur, mai putin indicatorul de la ora 12 care reprezinta logoul brandului, o lebada. Toate aceste elemente stralucitoare sunt asezate pe o carcasa din otel inoxidabil, material folosit si pentru bratara.

Un alt model lansat recent este Swarowski Octea Sport Ultra Khaki. Dupa nume deducem ca este un ceas sport si are cristale in nuante de kaki. Totusi, nu ne putem decide asupra cuvantului “sport”. Doar pentru ca are o curea din cauciuc (pe care gasim imprimate alte cristale), un cadran ceva mai lizibil si nu este stralucitor nu-l face neaparat sport. Il trecem tot la categoria bijuterii. La fel ca la Lady Blue Watch are un bezel rotativ unidirectional fabricat dintr-o singura bucata de cristal numita Khaki Satin. Pe langa afisarea orelor si minutelor acest model mai are o fereastra la ora 3 in care indica data si un secundar (poate din aceasta cauza este considerat sport), toate rotindu-se peste indicatoarele din cifre arabe.

Ultimul model pe care il vom prezenta, Chrono Purple, se pare ca este ceva mai aproape de industria ceasurilor si cu siguranta mai sport decat cel anterior. Spre deosebire de celelalte doua modele acesta nu are bezelul intreg, mai multe bucati de cristal pur sau albastru sunt prinse cu un geam de safir de un cadru din otel inoxidabil. Cadranul, impreuna cu indicatorii de pe bezel si cureaua de cauciuc au o culoare albastra foaste stridenta. Acesta culoare s-a combinat foarte bine cu cristalele pure sau cele din ametist de pe curea. Un ceas cu un mecanism Swiss Made ETA cronograf, cu o functie pentru cronometrarea a 30 de minute la ora 9 si una pentru cronometrarea a zecimilor de secunda la ora 3. Functiile se pot actiona prin apasarea celor doua butoane de la ora 2 si ora 4. Carcasa este mai mare, 40mm, si este din otel inoxidabil. La cerere cureaua poate fi din piele de aligator sau vitel.

Daca inca nu v-ati dat seama inca, toate aceste ceasuri sunt de dama.

13 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu