Colectia Polo de la Piaget

IIn 1979, Piaget a gasit o noua exprimare a „elegantei nelimitate”. Colectia Piaget Polo este sarbatorita prin lansarea unor modele adresate femeilor, cu o eleganta si sclipire aparte.

Primele doua modele din aceasta lansare sunt facute din aur galben, acest material fiind regasit atat in carcasa cat si in curea. Ambele sunt pline de diamante, asezate in trei stiului, dupa preferinte: total, partial decorate sau pavé. Astfel, doamnele pot opta pentru gasirea acestor pietre pretioase pe bezel, cadran sau curea, sau pe toate cele trei la un loc. Geamurile sunt din cristal de safir anti-reflexie, iar indicatoarele si indecsii pot fi facuti din aur alb sau roz. Si mecanismul este identic la ambele modele, folosindu-se de un calibru propriu, 690P. Singura diferenta, in afara de dimensiune, este aceea ca modelul cu carcasa de 40 mm are un afisaj pentru data, iar cel de 32 mm are un cadran simplu. Din aceasta categorie fac parte si doua modele din aur alb, care au aceleasi caracteristici ca si cele de mai sus: unul este cu o carcasa de 32 mm, iar unul are un diametru de 40 mm. Si aici dispunerea diamantelor este la alegere, ele putand fi asezate fie pe tot ceasul, fie doar pe bezel, cadran sau curea.

Brandul s-a gandit ca pentru urmatoarele modele sa readuca la viata sau sa reinventeze spiritul aniilor `60, adaugand putina culoare in ceasuri. Aceste ceasuri sunt inspirate din acele modelele ale brandului care au fost lansate in 1960. Culoarea cadranului este astfel data de trei pietre, care ies destul de mult in evidenta, fiecare avand o simbolistica proprie. Rubinul, care are diferinte nuante pe cadran, simbolizeaza pasiunea, victoria si dragostea. Piatra supranumita „ochiul soimului” are numeroase reflexii pe cadran si semnifica protectia si succesul intelectual si social. Ultima piatra folosita este jad-ul, o piatra filozofica, ce poarta conotatii ale virtutii, puterii absolute si poate fi supranumit ca „o dovada a vietii eterne”. Detalii despre mecansim nu avem, dar luand in considerare aparenta cadranului, banuim ca si aceste modele au cam acelasi mecanism ca si primele. Carcasa si cureaua pot fi din aur alb cu aur roz, sau din aur galben cu aur alb. Si aici marimea carcasei difera, la cel cu cadranul cu piatra jad, carcasa are un diametru de 40 mm, iar la cel cu rubine diametrul este de 32 mm.

Brandul s-a ambitionat si a creat si un model care sa iasa oarecum din aceasta arie a elegantei. Ceasul Piaget Polo FortyFive Lady are un diametru de 38 mm si un aspect un pic mai masculin, dar pastreaza acele linii feminine care sa il defineasca. Din cate a afirmat brandul se pare ca acest model beneficieaza de doua cadrane: unul cu nuante de gri si unul maroniu ciocolatiu, ambele create pentru a fi in tema cu anotimpurile. Atfel, vara, brandul sustine ca trebuie purtat cel cu cadran ciocolatiu pentru ca, in combinatie cu razele solare cadranul prinde nuante si reflexii speciale, care ii aduc un plus de eleganta. Pe timpul iernii cadranul gri se potriveste de minune. Diamantele le regasim si in acest model, de aceasta data doar pe bezel si indecsi. Din cate stim, carcasa este din aur alb si are o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Din pacate, nu am reusit sa aflam nimic in ceea ce priveste mecanismul sau alte cumponente.

Piaget a reusit sa creeze ceasuri pentru toate gusturile. Eleganta modelelor este atat subtila cat si evidenta, caracteristica ce cu siguranta va atrage multe doamne.

9 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu