Colectia Reverso implineste 80 de ani

JJaeger LeCoultre a lansat la SIHH un model nou din colectia Reverso. Modelul a fost conceput cu ocazia aniversarii a 80 de ani a colectiei Reverso.  Se spune ca putine sunt acele ceasuri care supravietuiesc de-a lungul istoriei si reusesc sa ramana modele exceptionale. De 80 de ani de cand a aparut pe piata, ceasul Reverso a reusit sa se pastreze „in ton cu moda”. Brandul sustine ca ceasul Répétition Minute à Rideau demonstreaza ca dupa o perioada destul de lunga de timp, el nu a pierdut nimic din ceea ce il facea special. La prezentarea de la SIHH, cei de la Jaeger LeCoultre au mentionat ca acest model este in editie limitata de 75 de bucati si mai sunt in 8 modele in varianta cu cadranul si podurile din aur albastru(?).

Ceea ce este special la acest model este modul de activare a minute-repeater-ului. In momentul in care „cortina” este trasa, se activeaza functia de minute-repeater a ceasului, iar gongurile indica orele, sferturile de ora si minutele. Arhitectura acestei miscari este creata din 270 de componente. Tot acea „cortina” este elementul care dezvaluie intreaga creatie de la Jaeger LeCoultre. Brandul sustine ca acest model este inceputul unei noi ere. Desi protejarea cadranului in acest mod este folosita de multi ani de catre brand, se pare ca nu s-a demodat, fiind cosiderata nu numai estetica ci si utila. Mecanismul ceasului a fost conceput si asamblat cu mare atentie, brandul punand pret pe fiecare dintre cele 340 de componente deoarece acesta este considerat „Ceasul” colectiei Reverso. Calibrul 944 este cel care antreneaza miscarea mecanica. Mecanismul este echipat cu 35 de jewels, are o rata de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 35 de ore. Pe ambele parti sunt indicate orele si minutele, dar, pe parte din fata se poate observa minute-repeater-ul, iar pe partea din spate sunt vizibile podurile mecanismului. Carcasa este din aur alb, pe ambele parti are cristale din safir cu o duritate de gradul 9 din 10 si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

Ceasul Reverso Répétition Minute à Rideau reuseste sa impresioneze prin combinatia dintre estetica, precizie si traditie. Cu siguranta acesta va ramane ca o „borna” in istoria Jaeger LeCoultre.

1 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu