Colectia Seacraft de la Perrelet

CCompania Perrelet, a fost infiintata in 1777 de Abraham-Louis Perrelet, cel care a inventat rotorul ceasurilor automatice si pedometrul, un instrument ce masura pasii si distanta in deplasare. Mai mult, el a fost primul ceasornicar ce a introdus esapamentul simplu, cilindric si dublu. Ultimul ceas produs de el se gaseste la Muzeul din La Chaux-de-Fonds. A fost realizat la varsta de 96 de ani, in acel moment avand 80 de ani de experienta in domeniul ceasornicariei.

234 de ani mai tarziu, compania prezinta o noua colectie, pe care ei o clasifica ca fiind una care “cunoaste secretele adancurilor”. Colectia Seacraft contine 3 modele independente, fabricate din otel inoxidabil si pictate in culori contrastante. Geamurile de safir anti reflexie de 4 mm grosime si carcasa ofera ceasurilor o rezistenta la apa pana la 777 de metri. Cum spuneam, sunt trei modele: unul cronograf, unul GMT si unul simplu. Toate trei au cam aceleasi caracteristici. Cele cronograf si GMT au doua butoane din aluminiu in lateralele remontoarului. Toate trei au o valva de heliu, special conceputa pentru scufundari, care se gaseste la ora 9. Trasatura caracteristica brandului este bezelul, ce are o numerotare de 60 sau 24 de minute si un iluminator la ora 12. Pentru o lizibilitate de apreciat, s-au folosit pentru cadran culori ca negru, albastru sau alb, indecsii si indicatoarele fiind intr-o culoare contrastanta si iluminate.

Pentru  ceasul Seacraft 3 Hands-date, mecanismul este unul automat P-261, cu 21 de rubine, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 40 de ore. Carcasa este de 42 de mm. Pentru modelul Seacraft Chrono, mecanismul este unul automat P-271, cu 57 de rubine dar cu aceeasi frecventa si rezerva de energie ca cel precedent. Carcasa acestui model este mai mare, de 45 de mm. Pentru Seacraft GMT s-a folosit un mecanism automat P-281, introdus intr-o carcasa de 42 de mm. Toate mecanismele sunt creatii proprii ale brandului, iar toate modele, indiferent de culoare au curea din piele de aligator.

Cum sustin si cei de Perrelet, ceasurile “au ajuns in adancuri, intr-o lume silentioasa in care ochiul spune tot”. Au creat niste modele simple si elegante, dar in acelasi timp complexe.

19 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu