Colectie Noua la Vacheron Constantin

VVacheron Constantin a prezentat la SIHH o noua colectie, Métiers d’Art Florilège, care “si-a inceput drumul” cu trei modele impresionante, mai ales din punct de vedre estetic.

De cand s-au pus bazele primului atelier, in 1755, ceasornicarii de la Vacheron Constantin au incercat sa isi gaseasca identitatea in ceasuri traditionale, care sa exceleze prin prefectiune. De asemenea, ei au dorit sa dea lumii ceva mai mult decat un instrument de indicat timpul. De aici exista legatura puternica intre ceasurile brandului si cadranele cu un design unic si aparte. Colectia Métiers d’Art Florilège este adresata exclusiv doamnelor, iar cei de la Vacheron Constantin sustin ca o vor imbogati cat mai repede. Ceasurile care au pus bazele acestei colectii sunt in numar de 3: Queen, White Lily si China Limodoron. Acestea sunt inspirate din flori stranse din intreaga lume, de Robert John Thornton si aduse in Anglia.

Ceasul Queen are reprezentata pe cadran o floare din Africa de Sud, care a ajuns la Gradinile Botanice Regale in anul 1773. Directorul acestor gradini, Sir Joseph Banks, a numit aceasta floare Strelizia, in onoarea Reginei Angliei care venea din familia Mecklemburg-Strelitz. Astazi, planta este un simbol al loialitatii si norocului. Ea a fost creata pe cadranul ceasului cu ajutorul emailului.

Ceasul White Lily are cadranul creat prin aceeasi tehnica. Imaginea infatiseaza un crin, simbol al puritatii si virtutii. De apreciat la acest cadran este munca depusa pentru  conturul si detalii florii. La fel ca modelul anterior, si acest ceas ascunde in spate o istorie, care incepe de la Imperiul Bizantin si se termina la Curtea Regala din Franta. Ceasul China Limodoron infatiseaza o planta originara din China, care a ajuns in Anglia in anul 1778. Oamenii au fost mereu fascinati de aspectul exotic si de culorile intense ale florii. Ea este un simbol al linistii si al libertatii.

Toate cele trei modele au o carcasa de 37 mm, creata din aur alb. Mecanismul mecanic este creat in totalitate de brand si are un calibru 4400. Este compus din 127 de componente, are 21 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 65 de ore. Brandul sustine ca ceasurile sunt rezistente la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Cele trei modele au fost create in doua variante: una cu diamante bagheta pe bezel si una cu diamante rotunde. Pentru prima varianta fiecare model este in editie limitata de 5 bucati, iar pentru a doua se vor fabrica doar 20 de exemplare.

 

 

28 January   by | Niciun comentariu

Scrie un comentariu