Corum Admiral’s Cup Seafender 47 Tourbillon GMT

UUltima data am vorbit despre Corum cand tocmai lansase modelul Admiral’s Cup Seafender 48 Deep Dive. Se pare ca nu se opresc din a imbogati colectia Admiral’s Cup, ei prezentand acum un nou membru din aceasta familie: ceasul Admiral’s Cup Seafender 47 Tourbillon GMT. Dupa cum ne-a obisnuit, Corum vine cu elemente noi si inovatoare si pentru acest model.

Ceea ce observam de prima data la acest model este bezelul mult mai mic, in acest fel au facut mai mult loc pentru elementele de pe cadran. In comparatie cu ultimele modele din aceasta colectie, Seafender 48 Deep Dive si Seafender 46 Dive, ceasul are un design mai cald. Totusi, Corum a tinut ca bezelul sa aiba cele 12 laturi reprezentative pentru aceasta colectie. Desi a adaugat elemente noi si moderne, brandul a pastrat o mare parte din arta traditionala de fabricare a ceasurilor. Modelul are o carcasa din aur rosu si cu un diametru destul de mare, de 47 mm.  Rezistenta la apa este doar pana la 50 de metri, destul de putin in comparatie cu ultimele modele ale brandului. Geamul este din cristal de safir, iar cureaua este din piele neagra de crocodil cu catarama din aur, care cuprinde logo-ul brandului.

Pe langa designul nou, Corum s-a gandit si la un mecansim mai complicat. Acesta este unul propriu, automat, cu calibru CO397. Are 28 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 50 de ore. Ca functii, ceasul indica orele si minutele, are un afisaj pentru data la ora 3, un afisaj zi/noapte intre orele 7 si 8 si un cadran GMT2 la ora 6. Ceea ce este mai atragator la acest model, este tourbillon-ul de la orele 10 si 11. Acesta are mecansimul esapamentului identic cu cel care a fost inventat de Abraham-Louis Berguet la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Toate acestea sunt vizibile pe un cadran care are o culoare de carbune. Aici, Corum a pastrat indecsii traditionali si indicatoarele luminate. De remarcat pozitia delicata a butonului pentru GMT2 in dreptul orei 4 si a remontoarului, care nu par sa incurce deloc purtatorul.

Corum a facut un model delicat in ceea ce priveste aspectul, dar, in opinia noastra, e mult prea mare pentru a putea fi purtat de majoritatea oamenilor.

6 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu