Corum Admiral’s Cup Legend 46 Minute Repeater Acoustica

CCei de la Corum au lansat ceasul Admiral’s Cup Legend 46 Minute Repeater Acoustica despre care spun ca este printre cele mai bune creatii din anul 2012. Modelul impresioneaza inca de la prima vedere prin designul clar si imaginea extraordinara asupra mecanismului.

La prezentare, brandul a pus foarte mult accent pe caracteristicile mecanismului, in special pe cele privind functia de minute-repeater. Odata activata aceasta functie, timpul va fi indicat prin acorduri si nu prin note simple. Ceasul este echipat cu 4 gonguri si 4 ciocanele, care se misca simultan, in perechi. Deoarece intreaga constructie este destul de complicata, cei de la Corum au decis ca doar 10 astfel de ceasuri vor fi lansate anul acesta.

Cele doua gonguri joase, cu notele Do si Mi sunt situate in spatele mecanismului, iar cele inalte, cu notele Sol si Do (cu o octava mai sus) sunt plasate pe partea superioara. Fiecare dintre aceste note a fost ajustata manual, iar pentru ore este folosita combinatia de Do – Sol si pentru minute sunt folosite notele Mi si Do.

Admiral’s Cup Legend 46 Minute Repeater Acoustica este creat in trei variante: modelul din aur rosu este in editie limitata de 3 bucati, in varianta din titaniu vor fi disponibile doar 6 bucati, iar modelul din aur alb, ornat cu 650 diamante este unicat. Indiferent de varianta aleasa, specificatiile tehnice ale mecanismului sunt aceleasi. Ceasul are un diametru de 46 mm, o grosime de 14.44 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Mecanismul este mecanic, cu un calibru CO 102. Este ornat cu 42 de rubine, are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 100 de ore. Cureaua modelului este din piele de crocodil si se inchide cu o catarama din acelasi material din care este construita si carcasa.

De apreciat munca depusa pentru contructia ceasului Admiral’s Cup Legend 46 Minute Repeater Acoustica cu care Corum dovedeste, inca o data, ca traditiile lor pot fi combinate in nenumarate feluri cu tendintele actuale.

10 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu