De Bethune Aiguille d’Or

IIn Noiembrie 2011, la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva, ceasul creat de De Bethune, DB28, a castigat cel mai mare premiu la acest eveniment si anume Aiguille d’Or. Pentru a sarbatori aceasta victorie, brandul a prezentat la SIHH un nou model, care poarta insemnul premiului castigat de brand.

Ceasul DB28 “Aiguille d’Or” pastreaza cam toate elementele definitorii ale ceasului din 2011. In cea mai mare parte, ceasul este creat din titaniu. Carcasa de 42.60 mm, cadranul si multe alte componente sunt create din titaniu, slefuite si decorate manual. Ca mecanism, acest model are un calibru DB2115, mecanic, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si 29 de jewels. In acest ceas se intalnesc trei brevete ale brandului. Primul este caseta arc dubla cu autoreglaj, al doilea il constituie balansierul din silicon/platina, iar ultimul este sistemul triplu anti-soc. Indicatorul pentru rezerva de energie de 6 zile se afla pe spatele ceasului. Remontoarul este situat la ora 12, este ajustabil in doua pozitii, si, desi pare cam incomod de folosit, brandul ne asigura ca purtatorul nu va avea probleme in aceasta privinta.

Apreciem designul traditional al ceasului, dar suntem curiosi sa vedem ce efect va avea acest model cand va ajunge pe piata.

2 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu