De Bethune DB28

DDe Bethune a fost infiintata in anul 2002, datorita unor idei bazate pe avangardismul artei traditonale de fabricare a ceasurilor. Compania are la activ 11 calibre proprii, 9 patente si 9 ani de studii in ceea ce priveste ceasurile.

Ei ne prezinta un model modern, DB28, din titaniu sau aur roz, cu balansier din silicon sau paladiu si cu un triplu absorbant de socuri. In acest model, De Bethune incearca sa imbine clasicul cu avangardismul specific brandului.
Design-ul ceasului este unul bazat numai pe trasaturile De Bethune: o froma deosebita cu un remontoar la ora 12. Cadranul serveste ca “o fereastra” spre mecanism,  putand fi observata cu usurinta munca depusa pentru crearea lui. Ceasul are o lizibilitate de apreciat deoarece placa principala a cadranului si “dungile” specifice brandului sunt combinate cu un inel albastru. De Bethune sustine ca modelul este unul destul de usor, carcasa fiind fabricata numai din titaniu. Ei mentioneaza ca ceasul are un sistem care se adapteaza imediat dupa miscarile mainii.

Mecanismul este unul mecanic, cu un calibru propriu DB82115. Fazele lunii pot fi observate imediat datorita sferei din otel inoxidabil, care se roteste cu precizie, avand o posibila decalare de o zi la 122 de ani. Butoiasele sunt concepute pentru a elimina frecarea si de a transmite un maxim de energie. Mecanismul are 29 de jewels si o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora. Indicatorul pentru rezerva de energie, de 6 zile, il putem gasi pe spatele ceasului.

Carcasa are 43 de mm in diametru, facuta din titaniu sau aur roz si o grosime de 11.3 mm. Modelul are un geam din safir, iar remontoarul din dreptul orei 12 este ajustabil in 2 pozitii. Cele 2 indicatoare sunt din otel inoxidabil, iar cureaua este din piele de aligator.

De Bethune a creat un model elegant si sobru, cu detalii deosebite, ce imbina trasaturile modernitatii cu cele ale artei traditionale.

18 May   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Pingback Lista ceasurilor de la GPDH | 10 si 10 (17-10-2011 ; 3:08 pm) #

[…] „DB28” de la  De Bethune care costa aproximativ 87.000 de franci elvetieni; […]

Pingback Premiile Grand Prix D’Horlogerie | 10 si 10 (21-11-2011 ; 11:11 am) #

[…] a ales ca premiul cel mai distins, „Aiguille d’Or”, sa mearga la ceasul DB28 al brandului De Bethune. Acest model a fost considerat cel mai bine realizat si performant ceas al […]

Scrie un comentariu