De Bethune DB28 Skybridge

CCei de la De Bethune au lansat ceasul DB28 Skybridge ceea ce i-a incantat pe fanii brandului, care sustin ca este o reinterpretare a modelului DB25, lansat acum doi ani .

Cele doua seamana destul de bine intre ele, dar DB28 Skybridge impresioneaza si prin elementele noi, care, dupa cu afirma unii, lipseau din modelul anterior. Ceasornicarii de la De Bethune au sustinut intr-un comunicat de presa ca “DB28 Skybridge include intregul repertoriu al branului. Are elemente clasice, cum ar fi forma carcasei si pozitia remontoarului la ora 12, dar si caracteristici moderne, printre care se numara materialele folosite si forma suporturilor de care se prinde cureaua. De asemenea, ceasul cuprinde si cateva dintre elementele traditionale ale brandului, cum ar fi efectele sclipitoare si culorile intense”.

Carcasa ceasului este din titaniu de 5 grade si are un diametru de 43 mm. Bezelul, creat din acelasi material, este putin mai mare, avand un diametru de 45 mm. Titaniul a fost folosit si pentru cadran, dupa vopsire acesta fiind ornat cu diamante si aur alb, iar pentru indicatori s-a folosit otelul inoxidabil. Mecanismul este unul mecanic, cu un calibru propriu DB2105. Are un diametru de 30 mm si este alcatuit din 236 de componente, multe dintre ele finisate si decorate manual. Pe lanaga cele 27 de jewels, mecanismul cuprinde si cateva brevete ale brandului: o caseta arc dubla cu sistem de auto-reglare, un sistem triplu pentru socuri si o rotita de esapament din silicon. Balansierul functioneaza la o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, iar caseta arc asigura o rezerva de energie de aproximativ 6 zile.

DB28 Skybridge vine cu o curea din piele de aligator, care se inchide cu ajutorul unei catarame.

1 February   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback De Bethune DB16 Tourbillon Regulator | 10 si 10 (12-02-2013 ; 12:53 pm) #

[…] daca acum doua saptamani au lansat ceasul DB28 Skybridge cei de la De Bethune au prezentat acum cateva zile un nou model, DB16 Tourbillon Regulator. Acesta […]

Scrie un comentariu