De Bethune Mayan Underworld

IIeri a inceput BaselWorld 2012. Si din primele prezentari ne-am oprit la cea facuta de De Bethune, care, ne-a furat un zambet la vedea cadranului avand in vedere anul in care s-au gandit sa faca acest design.  Ei au prezentat un ceas care aduce un tribut poporului care a anuntat intrarea “intr-o lume noua”. Ceasul Ninth Mayan Underworld a fost conceput in asa fel incat sa inglobeze elemente ale poporului mayas, dar, in acelasi timp sa dezvlauie si talentul ceasornicarilor de la De Bethune.

In editie limitata de 12 bucati, modelul atrage atentia imediat, mai ales datorita cadranului iesit din comun. Este creat din aur solid si gravat manual de catre Michèle Rothen. Pentru un contrast mai evident, au fost inserate mici detalii de culoare albastra. Inelul de-a lungul caruia se “plimba” orarul, are orele marcate dupa sistemul mayasilor, iar inelul interior prezinta cele 20 de elemente sacre ale poporului mayas. In cadranul central gasim “Baktun”-ul, o perioada simbolica, folosita pentru “Marele Calcul”. Pentru o vizualizare completa a cadranului, brandul a creat indicatorii din safir, cu varfuri albastre.  Aceasta intreaga “arta” din aur, este asezata intr-o carcasa de 44 mm in diametru si cu o grosime de 12.5 mm. Desigur, pentru un astfel de cadran este necesara o protectie sporita, iar astfel, De Bethune a creat aceasta carcasa cu un geam din cristal de safir rezistent la 1800 Vickers. In ceea ce priveste mecanismul, putem spune ca acesta se ridica la nivelul designului. Este un calibru DB2005 si contine 3 brevete ale brandului: are o caseta arc dubla auto-reglatoare, un balansier din silicon si platina si un sistem triplu de absorbtie a socurilor. Pe langa toate acestea, mecanismul mecanic are 29 de jewels si o rezerva de energie de aproximativ 6 zile.

Noi credem ca ceasul Ninth Mayan Underworld a fost creat mai mult pentru valoarea marketingului care i-o va aduce anul 2012, anul in care calendarul mayas se termina.

9 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu