Eterna KonTiki Date

IIn 2011, Eterna prezinta un nou model, KonTiki Date. Numele ceasului este strans legat de istoria unu aventurier norvegian pe nume Thor Heyerdahl, care in 1947 a vrut sa isi demostreze propria teorie cu privire la colonizarea Polineziei, un teritoriu din Oceanul Pacific. Denumirea de KonTiki vine de la numele unui zeu incas, Kon-Tiki, care pare sa apara destul de mult in miturile poliziene. Ceea ce este interesant, este faptul ca, dupa cativa ani, norvegianul si cu inca 5 alti oameni, au plecat intr-o alta expeditie, tot pentru acelasi scop, iar fiecare dintre ei purtau un ceas Eterna, acestea fiind printre putinele branduri din acel moment ce stapaneau mecanismele subacvatice. Dupa 101 de zile pe mare, o furtuna a surprins echipajul, care a plutit in dervia mult timp. Toti au supravietuit, iar cand au ajuns la mal, ceasurile lor mergeau la fel ca la inceput.

Ceasul KonTiki a devenit de-a lungul timpului o colectie, fiind mai multe variante la modelul de baza ca: KonTiki Four-Hands, KonTiki Four-Hands XXL sau KonTiki Chronograph. Eterna a avut succes cu aceste modele. Majoritatea semanau destul de mult intre ele. In 1958, Eterna Matic KnoTiki aveau 4 triunghiuri luminate pentru orele principale si o rezistenta la apa pana la 100 de metri. In acelasi an, ei au scos si o varianta pentru femei. Patru ani mai tarziu, a aparut Super KonTiki ce rezista pana la 200 de metri, iar in 1970, Eterna a incercat si precizia electronica. De-a lungul anilor, brandul si-a largit orizonturile, introducand cele mai noi si avansate tehnologii.

Ceasul KonTiki Date este un model sport care se prezinta a avea o lizibilate de invidiat. Pastreaza paternul unui model mai vechi, avand cele 4 triunghiuri luminoase la ora 12, 3, 6 si 9. Mecanismul este unul Sellita SW 200, automatic. Are 26 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 38 de ore. Carcasa este din otel inoxidabil, de 42 de mm cu remontoar insurubat si cu geam din safir, anti-reflexie si rezistent la zgarieturi. Cadranul este unul si sport si elegant, folosindu-se de culori ca negru, gri, argintiu si alb, culori contrastante, care ajuta la o citire mai buna. Acest model rezista la apa pana la o adancime de 200 de metri. Cureaua este una tot din otel inoxidabil si are a sistem de prindere clema metalica.

Dupa jumatate de secol, Eterna nu inceteaza sa isi impresioneze admiratorii.

7 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu