F.P.Journe Chronomètre Optimum

FF.P. Journe continua sa isi impresioneze fanii, lansand recent ceasul Chronomètre Optimum, un nou model performant din colectia Souveraine. La fel ca predecesorii sai si acest model este o combinatie intre istorie si modernitate.

Brandul sustine ca Chronomètre Optimum este alcatuit din componente renumite, printre care se numara si cateva patente proprii. EBHP-ul (High-Performance Bi-axial Escapement) este unul dintre brevetele brandului, care presupune un esapament cu doua roti din titaniu si cu impuls direct. Acest esapament, care functioneaza fara ulei, este in momentul de fata unicul cu o astfel de constructie care porneste de unul singur. De asemenea, cei de la F.P.Journe sustin acest tip de esapament functioneaza timp de 50 de ora fara nici o pierdere de amplitudine. Aceasta creatie are la baza esapamentul creat de A.L.Breguet in secolul al XVIII-lea supranumit de multi ceasornicari “esapamentul natural”.

Brandul a oferit o descriere destul de amanuntita si despre mecanism. Acesta este unul mecanic, cu un calibru 1510 si are un diametru de 34.4 mm si o grosime de 3.75 mm. Esapamentul bi-axial este ajustat in 6 positii, placa principala este creata din aur roz de 18k, iar balansierul are un unghi de inclinare de 58o. Frecventa mecanismului este de 21.600 de vibratii pe ora si rezerva de energie este de aproximativ 70 de ore. In total, mecanismul este alcatuit din 240 de componente si 44 de jewels. Carcasa modelului este creata din platina sau aur rosu, are un diametru de 40 sau 42 mm si o grosime de 10.1 mm. Modelul vine cu o curea creata din platina, aur rosu sau piele, in functie de preferintele ficaruia.

Nu stim pretul stabilit de brand si nici daca Chronomètre Optimum este in editie limitata.

8 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu