F.P.Journe Octa Sport Indy

SSaptamana trecuta am facut cunostinta cu F.P.Journe, despre care am vazut ca a avut parte de o ascensiune foarte rapida in domeniul ceasornicariei. Brandul a lansat la inceputul lunii iulie ceasul Octa Sport Indy pentru  a marca participarea lui Jean Alesi la cursa Indianapolis de 500 de mile.

Brandul a cautat foarte mult timp un material durabil, rezistent  la socuri si zgarieturi si care sa fie cat mai usor. Asa a ajuns la aluminiu si la aliajele de aliminiu, despre care se spune ca rezista timp indelungat, fara a-si modifica proprietatile. De asemenea, ceasornicarii  de la F.P.Journe au reusit sa gaseasca metode prin care sa ii confere aluminiului proprietati anti-alergice si anti-corozive.

Ceasul Octa Sport Indy este in editie limitata de 99 de bucati, iar fiecare model este numerotat de la 501 la 599. Carcasa din aluminiu, are un diametru de 42 mm, o grosime de 11.6 mm si cantareste doar 53 de grame. S-a incercat crearea unei legaturi intre acest ceas si cursa Indianapolis. Astfel, pe cadran F.P. Journe a introdus semnatura si logo-ul brandului “Invenit et Fecit” si in partea opusa a asezat logo-ul “Indy 500” si numele lui Jean Alesi.

Brandul este atat de incantat de proprietatile aluminiului, incat au creat si mecanismul din acest aliaj. Pe langa calibrul propriu, FPJ 1300-3, mecanismul  automat are un diametru de 30.4 mm si o grosime de 5.7 mm. Balansierul are un arc Anachron, o frecventa de 3 Hz si un unghi de inclinare de 52 de grade. Mecanismul are o rezerva de energie de aproximativ 120 de ore. Placa principala, podurile, suruburile si inca alte cateva componente ale mecanismului sunt decorate cu “Cotes de Geneve” sau sunt polisate circular. In total, mecanismul este alcatuit din 286 de componente, are 40 de jewels si cantareste 11 grame.

Ceasul Octa Sport Indy este unul dintre putinele ceasuri ale brandului cu un design sport, F.P.Journe axandu-se mai mult pe ceasuri elegante, clasice sau complicate.

11 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu