Fauritorii de ceasuri

IInevitabil stilul de lucru in fabricile de ceasuri difera de la tara la tara sau de la companie la companie. Timpul si-a pus amprenta pe fiecare dintre ele, evoluand in functie de necesitati, indiferent de evenimentele petrecute in jur.  Mai jos va prezentam cateva imagini cu ateliere de ceasornicarie din 3 zone diferite ale globului.

Aceste imagini sunt dintr-un atelier din Japonia, orasul Morioka, ce apartine firmei Seiko. Vechi de peste 70 de ani, atelierul pastreaza stilul traditional de ansamblare a ceasurilor pe birourile din lemn ajustabile pentru fiecare ceasornicar in parte, lucrand totusi cu tehnologie actuala. Totul pare sa fie organizat si pus la punct in cele mai mici detalii.

Urmeaza cateva imagini din atelierul celor de la Raketa.  Inainte de 1961 a fost o fabrica de bijuterii pentru tari, dupa aceea a fost transformata intr-un atelier in care faceau ceasuri pentru armata Rusiei. Cei de la Raketa fac niste ceasuri extraordinare, numai ca rusii au felul lor de a munci. Locul de munca a ramas neschimbat de… sa spunem foarte multi ani.

Mai avem cateva imagini de la Hublot, care sunt un exemplu elocvent de companie elvetiana, chiar daca nu au mai mult de 30 de ani in domeniu.  Totul este sistematizat, numai ansamblarea fiind facuta de ceasornicari, restul este facut de tot felul de masini. Totul e curat si la locul lui. Lasam imaginile sa vorbeasca.

9 November   by | Niciun comentariu | Branduri: , ,

Scrie un comentariu