Fierarii de la Jaeger-LeCoultre

MMulti producatori de ceasuri de renume, cu vechime in domeniu, au inventat de-a lungul istoriei tot felul de mecanisme, unele mai ingenioase ca altele. Unul dintre acestia este si Jaeger-LeCoultre.
Spre exemplu, stiati ca:

– Jaeger-LeCoultre s-a nascut din inventia unei masini cu care se taiau pinioane? Despre rotile mici dintate Antoine LeCoultre considera ca ar fi “inima oricarui ceas bun”. Incepand cu această masina mica, care a functionat cu o precizie fara precedent, atelierul sau din Le Sentier a fost treptat extins, pana cand acesta a fost capabil sa creeze un ceas de la A la Z.

– Antoine LeCoultre, fondatorul Jaeger-LeCoultre, a fost fiul unui fierar? El a invatat singur arta orologeriei. Reinventarea, perfectionarea si toate procedurile implicate in a face un ceas le-a deprins in atelierul sau infiintat in 1833.

– Logo-ul Jaeger-LeCoultre infatiseaza o ancora? Este una dintre cele mai importante componente intr-un ceas, ea asigura exactitatea acestuia. Efectuarea unei ancore necesita 31 de operatii, cantareste 0.005 de grame si trebuie sa reziste pana la 515 milioane de lovituri mici in fiecare an.

– Incepand cu 1833, Jaeger-LeCoultre a creat mai mult de 1.000 de calibre diferite?. Mai mult de jumatate din ele sunt dotate cu complicatii.

– In 1844, Antoine LeCoultre, fondatorul Jaeger-LeCoultre, a inventat primul micrometru din lume? Explicatia modului in care inventatorul a fost capabil sa construiasca un astfel de instrument utilizand resursele disponibile pe atunci ramane un mister.

– Creat in 1929, Jaeger-LeCoultre Calibrul 101 cuprinde 98 componente si cantareste 1 gram? Fabricat fara intrerupere de peste 80 de ani, el inca detine recordul ca cel mai mic mecanism.

30 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu