From The Earth to the Moon de la Van Cleef & Arpels

VVan Cleef & Arpels sunt renumiti mai mult pentru cadranele exceptionale pe care le-au creat de-a lungul timpului, decat pentru mecanismele precise pe care le-au construit. Ei prezinta in acest an o noua colectie, From The Earth to the Moon (De la Pamant la Luna), din care fac parte doua modele deosebite, care se remarca in primul rand prin cadranele lucrate manual.

Primul model este cel mai detaliat, numindu-se Timeless From the Earth to the Moon. Cadranul infatiseaza o racheta care se indreapta spre Luna. La prima vedere acest model pare unul destul de pueril, fiind parca scos dintr-o carte de colorat. Totusi, munca depusa pentru acest cadran si materialele folosite indica exact contrariul. Mai mult de 70% din cadran este facut cu ajutorul prafului de perla. Timp de trei luni, ceasornicarii au lucrat pentru procurarea materialelor: praf de perla negru, alb, gri, lila, cuart si multe alte culori care se regasesc in aceste modele. Unele piese au o grosime mai mica de jumatate de milimetru. Oricum, pe langa designul deosebit si colorat, nu lipsesc nici diamantele. Acestea se regasesc pe bezel si pe cadran ca elemente decorative. Carcasa si indicatoarele acestui model sunt din aur alb, racheta de pe cadran este in principal din aur galben, iar cureaua este din satin si aur alb.

Al doilea model, Poetic Complication From the Earth to the Moon, infatiseaza universul, prin viziunea lui Jules Verne. Au facut acest model destul de atragator, avand ca indicatori o racheta pentru minute si o stea pentru ore. Acest cadran a fost facut cu ajutorul emailului si a prafului de metale. Si acest cadran a fost lucrat manual, munca depusa fiind vizibila datorita detaliilor incorporate. La fel ca modelul precedent, si acesta are carcasa din aur alb, dar cureaua este din piele de aligator.

La ambele modele elementele sunt puse in miscare cu un mecansim mecanic JLC 846, de la Jaeger-LeCoultre.

29 June   by | 1 comentariu | Branduri: ,

Comentarii

Pingback Constellation to Constellation de la Van Cleef & Arpels | 10 si 10 (01-07-2011 ; 10:30 am) #

[…] vorbit acum cateva zile de cateva modele din colectia From Earth to Moon de la Van Cleef & Arpels. Se pare ca brandului ii plac aceste motive astrale, probabil pentru […]

Scrie un comentariu