Girard-Perregaux 1966 Annual Calendar and Equation of Time

GGirard-Perregaux combina eleganta si simplitatea liniilor cu originalitatea, creand astfel o noua infatisare pentru ceasul 1966 Annual Calendar and Equation of Time. In anul 1966, Girard-Perregaux a primit premiul centenar al Observatorului Neuchatel, pentru descoperirile facute in domeniu. Asadar, ceasul 1966 a adus un tribut brandului, marcand dezvoltarea sa, dar si munca depusa.

Acum, 1966 Annual Calendar and Equation of Time prezinta cele mai de pret elemente ale brandului. Are un mecansim automat compus din 287 de componente si un calibru creat in ateliere proprii, GP033M0. Balansierul are o inertie variabila si suruburi din aur. Placuta principala este din rodiu, iar caseta are finisaje „sunray-brushing”. Greutatea oscilanta este din aur roz cu motive „Cotes de Geneve”. Mecanismul are 44 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 46 de ore. Ca functii indica orele, minutele si secundele, are calendar si functia „ecuatia timpului”. Pentru calendarul perpetuu, singura reglare care trebuie facuta este cea din 28 Februarie, cand anul nu este unul bisect. Acest reglaj se face doar cu ajutorul remontoarului. Intre orele 4 si 5 este afisajul pentru „ecuatia timpului”, care indica diferenta dintre timpul solar si cel de pe pamant. Lungimea timpului solar variaza in fiecare zi, datorita formei eliptice a orbitei Pamantului. Aceasta functie este posibila datorita unui mecanism ingenios care implica un disc anual cu o cama eliptica ce reproduce miscarea Pamantului in jurul Soarelui. De apreciat faptul ca orice reglaj la acest model se face din remontoar, brandul neincarcand ceasul cu butoane si sporind astfel eleganta modelului.

Carcasa este facuta din aur roz, are un diametru de 40 de mm si o grosime de 10.72 mm. Atat fata cat si spatele sunt protejate de un geam din cristal de safir. Ceasul are o rezistenta la apa pana la 30 de metri si o curea neagra, din piele de aligator, care se inchide intr-o catarama din aur roz.

Ceasul 1966 Annual Calendar and Equation of Time reflecta modernitatea actuala, dar in acelasi timp pastreaza un aspect rafinat, reusind inca o data sa evidentieze traditiile brandului.

7 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu