Girard-Perregaux plateste tribut marelui ceasornicar John Harrison

GGirard-Perregaux prezinta anul acesta o colectie limitata de ceasuri, in memoria marelui ceasornicar britanic John Harrison. In Octombrie 1707, Sir Cloudesley Shovell a gresit cand a calculat traseul navelor sale de razboi, cauzand astfel moartea a 2000 de soldati. Acest eveniment s-a intamplat cand Imperiul Britanic incepea sa se dezvolte economic si politic prin calatoriile de-a lungul marilor. In 1714 Parlamentul Britanic oferea 20.000 de lire oricui care reusea sa gaseasca o metoda de a calcula longitudinea si traseul navelor. Cel care a reusit acest lucru a fost John Harrison. Pentru toate realizarile ceasornicarului, Girard Perregaux a construit acest model, care face parte din colectia ww.tc (world wide time control).

Cadranul infatiseaza calatoria facuta de fiul lui John Harrison, William, din Anglia pana in Jamaica. Aceasta drumetie pe oceanul Atlantic a durat din Noiembrie 1761 pana in Martie 1762 si a avut ca scop testarea mecanismului H-4, care era un prototip foarte mic pentru masurarea longitudinii. Revenind, cadranul este facut in atelierele proprii Girard Perregaux: conturul hartii este din aur alb, iar busola din aur roz. Toate culorile si simbolurile sunt facute manual. Carcasa are un diametru de 41 de mm si o grosime de 11 mm. Pe fata este un geam din safir antireflexie, iar pe spate geamul este prins in 6 suruburi. Pe spate se poate observa mecanismul, unul automat cu calibru 033G0, care este renumit pentru precizia si siguranta data de modul de contructie.
Pentru a fi remarcat tributul adus marelui ceasornicar, pe greutatea oscilanta (rotorul) sunt gravate cele doua date ale calatoriei peste Atlantic. Mecansimul are 26 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 46 de ore.

Ceasul John Harrison, are o rezistenta la apa pana la 50 de metri, o curea din piele de aligator, iar editia din care face parte este limitata la 50 de bucati.

27 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu