Grand Prix d’Horlogerie de Geneve 2012

PPentru foarte multe branduri a inceput perioada de asteptare. Pe data de 15 Noiembrie 2012 va avea loc cea mai dorita ceremonie din lumea ceasurilor, Grand Prix d’Horlogerie de Geneve. Evenimentul va avea loc la Grand Theatre, in Geneva.

Foundation of the Watchmaking Grand Prix (Fundatia Ceasurilor Grand Prix) a publicat deja lista cu cele 70 de ceasuri participante, alese de juriu. Fundatia a luat nastere anul trecut, in mai, si a fost infiintata pentru a asigura o “curgere perfecta” a evenimentelor, membrii ei ocupandu-se de aproape tot ceea ce inseamna organizare.

Dupa consultarea listei cu ceasurile selectate, publicul este invitat sa voteze modelul preferat. Acest lucru se poate face doar pe internet si dupa validarea votului persoana respectiva va intra automat intr-un concurs, in care poate castiga ceasul dorit. Despre cateva dintre ceasurile participante am discutat deja, dar pana la anuntarea castigatorilor, ne vom canaliza atentia asupra celorlalte modele.

Pentru a pastra traditia, ceasurile alese de juriu vor incepe un turneu international de prezentare. Ele vor ajunge in orase ca Zurich, Hong Kong si Shanghai. Ultima oprire va fi la Geneva, pe 31 Octombrie, iar publicul le va putea studia de pe 2 pana pe 8 Noiembrie. Dupa anuntarea premiilor, ceasurile castigatoare, vor fi duse la ambasada Elvetiana din Moscova. Printre ceasurile participante se numara modele de la Chopard, Berguet, Dior, Hermes, Harry Winston, Tag Heuer, Graham sau Girard-Perregaux.

Grand Prix d’Horlogerie este unul dintre cele mai populare evenimente din lumea ceasurilor si, nu in ultimul rand, cel mai prestigios.

 

 

Scrie un comentariu