Harry Winston Midnight Skeleton

HHarry Winston revine cu lansarea ceasului Midnight Skeleton, din colectia cu acelasi nume. Conceptul care sta la baza acestei colectii este acela de a scoate in evidenta orice detaliu al ceasurilor. Cei de la Harry Winston au reusit inca o data sa se tina de cuvant, punand in valoare aproape fiecare componenta a modelului.

Brandul a incercat o reinterpretare a clasicismului care sa fie combinata cu traditiile colectiei Midnight. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca un cadran skeleton este varianta optima pentru a exprima atat talentul ceasornicarilor, cat si autenticitatea modelului. Cei de la Harry Winston sustin ca “esenta unui cadran deschis consta in puterea de a oferi cat mai multa transparenta mecanismului, fara a-i afecta precizia”. Pentru a reusi acest lucru, brandul a creat un mecanism special pentru acest ceas. In loc sa foloseasca o greutate oscilanta, cu un diametru plin, pentru a tine in picioare mecanismul, ceasornicarii au inlocuit-o cu un micro-rotor, care ocupa mai putin spatiu si confera mecanismului un design mai placut. Pe langa arhitectura, mecanismul este unul destul de performant. Este unul automat, are 29 de rubine, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Carcasa este creata din aur roz sau alb, are un diametru de 42 mm si o grosime de 7.5 mm. Pe ambele parti are geamuri din cristal de safir, iar ca rezistenta la apa, ceasul este functional pana la o adancime de 30 de metri.

Midnight Skeleton vine livrat cu o curea din piele, care se inchide cu o catarama din acelasi material ca si carcasa. Desi are un design destul de reusit, credem ca lizibilitatea ceasului este putin scazuta, deoarece nu exista nici un contrast care sa puna in evidenta indicatoarele.

25 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu