Hermes Arceau Pocket Astrolabe

LLuna trecuta am vorbit despre ceasul de mana Arceau Attelage Céleste de la Hermes. Mergand tot pe ideea de “Dar al Timpului”, brandul a creat modelul Arceau Pocket Astrolabe, un ceas de buzunar, considerat a fi printre cele mai scumpe accesorii la ora actuala. Hermes a lansat acest unicat luna trecuta, la BaselWorld, unde ceasul s-a bucurat de atentia multor vizitatori.

Astrolabul este un instrument grec, care era folosit in trecut pentru a masura pozitia stelelor si a soarelui  si inaltimea lor deasupra orizontului. Mai exact, era folosit pentru masurarea timpului. Instrumentul era constituit dintr-o multitudine de inele, plasate unul in altul, pentru a reprezenta cat mai bine miscarea stelelor, asa cum si-o imaginau astronomii antici. Aceasta constructie, l-a inspirat pe Pierre Marie sa creeze ceasul Arceau Pocket Astrolabe. Imaginea luminoasa de pe capacul ceasul a fost creata cu ajutorul emailul, printr-o tehnica putin diferita de cea despre care am mai discutat, numita plique-à-jour. In prima faza se sculpteaza motivul pe placa de baza, in cazul de fata, acele inele. Apoi, acele inele sunt umplute cu pudra de email. Prin ardere succesiva la o temperatura de 800o C apar treptat diferite culori, cu nuante translucide. Modelul rezultat seamana destul de bine cu un vitraliu.

Ceasul de buzunar are un diametru de 48 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Intreaga carcasa este create din aur alb si are geamuri din cristal de safir. Mecansimul compus din 220 de componente are o grosime de 3.5 mm. Este dotat cu 32 de jewels, are o frecventa de 4Hz si o rezerva de energie de aproximativ 55 de ore, datorita celor doua casete arc cuplate.  Greutatea oscilanta a ceasului este din aur.

Ceasul Arceau Pocket Astrolabe este o piesa unica si am auzit ca s-ar vinde la pretul de 271.000 de dolari. Apreciem designul si munca depusa pentru acest model.

13 April   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Hermes Arceau Ecuyere Anniversary Piece | 10 si 10 (10-09-2012 ; 12:52 pm) #

[…] mai tinenti minte, cand am vorbit despre ceasurile Arceau Pocket Astrolabe si Attelage Celeste de la Hermes, am mentionat o anumita viziune a brandului, cea de “Dar al […]

Scrie un comentariu