Hublot Aero Bang Niemeyer

OOscar Niemeyer este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni arhitecti din secolul al XIX-lea, care inca traieste. Hublot a creat un ceas in cinstea marelui „artist” si anume, modelul Aero Bang Niemeyer. Ceasul a fost lansat cu ocazia implinirii a 104 ani de la nasterea lui Oscar Niemeyer.

Modelul are carcasa facuta din tantal, care are un aspect asemanator cu cimentul. Acest material, era unul dintre preferatele arhitectului si era folosit de acesta in scop estetic in creatiile sale. Bezelul este prins in sase suruburi in forma de „H”, iar pe spatele carcasei gasim semnatura arhitectului si Congresul National din Brazilia, una dintre cele mai populare creatii ale lui Oscar Niemeyer. Rezistenta carcasei la apa este pana la o adancime de 100 de metri. Cadranul ceasului Aero Bang Niemeyer este negru, iar indecsii si indicatoarele sunt facute intr-o combinatie de verde si galben. Aceste culori aduc un tribut Braziliei, tara natala a arhitectului si confera ceasului o energie aparte. Mecansimul modelului este unul automat, creat in atelierele proprii, HUB4214. Are o rezerva de 42 de ore, iar ca functii, indica orele, minutele si secundele si are un cronograf pentru 30 de minute si unul pentru 12 ore. Cureaua modelului este facuta din cauciuc, iar pe deasupra are un strat din piele de aligator.

Ceasul Aero Bang Niemeyer are un design cu care ne-am obisnuit deja de la Hublot. Modelul este in editie limitata de 104 de bucati, iar fiecare ceas este numerotat individual. Ceasul cu numarul 104/104 a fost dat cadou lui Oscar Niemeyer la resedinta lui din Copacabana.

7 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu